- 500 gr pilećeg belog mesa
- 50 gr suvog grožđa
- 2 kašike meda
- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)
- 1,5 dl belog vina
- 1 puna kašika kečapa
- 1 puna kašika kikiriki putera
- začin C, peršun
Belo meso iseckajte na kockice i začinite začinom C po ukusu. Sve ostale navedene sastojke sjedinite , dobro ih promešajte žicom za mućenje , dodajte meso i promešajte rukama. Podelite masu na tri dela pa svaku gomilicu stavite u duplu foliju, zatvorite, poređajte folije u pleh i stavite da se peče na 200 stepeni oko 50 minuta. Služite uz pečeni ili pire krompir ili pirinač.
P.S. Odlična kombinacija za ljubitelje slano-slatkog ukusa !! Preukusno ! Odozgo meso možete preliti sa malo tartar sosa - odlično ide ! Prijatno ! :-))))
Izgleda tako ukusno!!!
ОдговориИзбришиHvala draga Danijela zaista jeste ukusno! :-)))
ОдговориИзбришиMeni se ovo svidja mnoooogo jer se ne pece niti przi u masnoci!!! Bravo :)
ОдговориИзбриши