петак, 17. децембар 2010.

Piletina u foliji

3

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 50 gr suvog grožđa
- 2 kašike meda
- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)
- 1,5 dl belog vina
- 1 puna kašika kečapa
- 1 puna kašika kikiriki putera
- začin C, peršun
Belo meso iseckajte na kockice i začinite začinom C po ukusu. Sve ostale navedene sastojke sjedinite , dobro ih promešajte žicom za mućenje , dodajte meso i promešajte rukama. Podelite masu na tri dela pa svaku gomilicu stavite u duplu foliju, zatvorite, poređajte folije u pleh i stavite da se peče na 200 stepeni oko 50 minuta. Služite uz pečeni ili pire krompir ili pirinač. 
P.S. Odlična kombinacija za ljubitelje slano-slatkog ukusa !! Preukusno ! Odozgo meso možete preliti sa malo tartar sosa - odlično ide ! Prijatno ! :-)))) 
 
 

Related Posts:

  • Punjene paprike- 6 manjih paprika babura - 500 ml tomatina  - 400 gr junećeg mlevenog mesa - 150 gr barenog pirinča - 2 struka praziluka - 1 šargarepa - 1 veći … Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Brzi svinjski medaljoni- 500 gr svinjskog filea- 400 gr pečuraka- 2 manje glavice crnog luka- 2 paradajza- 1 dl belog vina- 1 dl neutralne pavlake- 100 gr parmezana - z… Read More
  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More
  • Brzo pileće belo meso- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kisele pavlake - 1 dl belog vina - 1 kesica začina "mix-pečena piletina" (npr.KOTANYI 10gr) - peršun  Belo meso i… Read More

3 коментара: