среда, 15. децембар 2010.

Slani keks sa makom

4

400 gr brašna
- 250 gr margarina
- 3 kašike kisele pavlake
- 40 gr nemlevenog maka
- 2 jajeta
- 1 kašičica soli
- 1/2 kesice praška za pecivo 
- susam za posipanje (po želji)
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte omekšali maragrin, 1 jaje, so, pavlaku i mak i rukom zamesite testo. Razvijte testo na pola cm vadite keksiće željenih oblika i ređajte u pleh (ne treba da podmazujete pleh). Keksiće premažite umućenim preostalim jajetom, po želji pospite susamom i pecite na 200 stepeni 10 minuta.
P.S. Mirisni i veoma ukusni ! Nema potrebe da dodajete više od navedene količine brašna sem za posipanje stola pri razvijanju testa ! Od ove mase će Vam izaći jako puno keksića pa ako nije neko veće slavlje predlažem da prepolovite meru! Prijatno! :-)))  

4 коментара:

  1. Obozavam ove slane zanimacije za zube! Ovi tvoji keksici izgledaju super i bolje ovako napraviti sam nego kupovate u prodavnici razne grickalice :)

    ОдговориИзбриши
  2. ja obožavam ovakve kekse, odličan okus imaju ovako s makom

    ОдговориИзбриши