уторак, 14. децембар 2010.

Slani keks 2

7


- 250 gr brašna
- 150 gr margarina
- 125 gr dimljenog kačkavalja
- 2 jaja
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica praška za pecivo
- so, biber, malo muskatnog oraščića
- susam za posipanje 
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo pa dodajte omekšali margarin, sitno rendani kačkavalj, so (po ukusu), 1 jaje i 1 belance (1 žumance ostaje za premazivanje), malo bibera i malo muskatnog oraščića. Umesite testo rukama pa ga uvijte u providnu foliju i ostavite minimum 1 h u frižideru (neće mu škoditi i duže). Razvucite testo na 1/2 cm debljine , vadite keksiće željenih oblika i ređajte ih u podmazan pleh. Izmešajte preostalo žumance sa pavlakom i premažite keksiće. Odozgo pospite sa malo susama pa pecite na 200 stepeni 10 minuta. :-)
P.S. Samo miris ovih keksića će Vam sve reći - dimljeni kačkavalj je odradio fantastičan posao! Prelepi su ! Ja sam ih pekla tačno 10 minuta ni minut duže ni kraće i tako preporučujem i Vama mada opet sve zavisi od rerne , ali snaći ćete se već! :-))) 

7 коментара:

  1. Ideja za dimljeni kačkavalj je super jer sam je koristila. Taj kačkavalj se često zanemari kod nas. Odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Odlicno!!! Jel to tebi rodjendan? Ako jeste, sve najepse i velika pusa :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Jeco u pravu si! Pozdrav ! :-)))
    Sejo hvala od srca ! :-*
    Mihaela draga jeste mi rođendan danas i hvala ti od srca na čestitkama ! VELIKI POZDRAV !:-)))

    ОдговориИзбриши
  4. Ljubicice moja ljubi te seka puno i voli :******

    ОдговориИзбриши
  5. odlični keksići, sa dimljenim sirom mi je super ideja

    ОдговориИзбриши