1 način
- 500 gr pilećeg belog mesa
- 150 gr dimljenog kačkavalja
- 3 kašike brašna
- 3 kašike prezli
- 1 jaje
- 1 kašičica aleve paprike
- peršun, začin C
Meso isecite na tanke šnicle i istanjite tučkom za meso. Začinite ih po želji. U jednu činiju stavite sitno rendani kačkavalj , prezle i peršun i sve dobro izmešajte. U drugu činiju stavite brašno pomešano sa alevom paprikom, a u treću jaje izmućeno sa 1 dl vode. Meso umačite prvo u mešavinu jaja i vode, pa u mešavinu brašna i aleve paprike i na kraju u mešavinu prezli, kačkavalja i peršuna (dobro tapkajte rukama da se zalepi kačkavalj). Pržite u dubljem ulju. Servirajte sa salatom po želji.
2 način
- 350 gr pilećeg belog mesa
- 3 kašike soka od limuna
- 2 kašike tabasko sosa
- 2 jajeta
- 2 kašike ulja
- 2 čena belog luka
- 1 kašika brašna
- 1 kašika prezli
- lovorov list, peršun, ruzmarin, začin C
Meso isecite na komade željene veličine (ali ne premale). Izmešajte u činiju tabasko , ulje, seckan beli luk, sok od limuna, malo peršuna, malo ruzmarina i 1 lovorov list. Sve dobro izmešajte pa dodajte meso , začinite , dobro ga uvaljajte u marinadu i ostavite u frižider 2 h. Izmutite jaja pa dodajte brašno i prezle i dobro sjedinite smesu. Meso vadite iz marinade , uvaljajte svaki komad u pripremljenu smesu i pržite na vrelom , dubljem ulju. Služite uz salatu po želji.
P.S. Oba načina pripreme mesa su fantastična ! Verujte da će Vam salata, kao prilog, biti sasvim dovoljna !! Prijatno! :-))))
Super ideje za promjenu!!!
ОдговориИзбришиOdlično draga moja,
želim ti sve najbolje u novog
godini koja nam dolazi!
PUSA VELIKA
Ovo je mnogo dobro!Sretna Nova 2011!!!!
ОдговориИзбришиHvala devojke ! I ja Vama želim sve najlepše :-))) !
ОдговориИзбришиovo nam je omiljen rucak :) a tek ove tvoje sniclice kako izgledaju socno mmmmm voda mi ide na usta gledajuci slike :)
ОдговориИзбришиDraga moja, ovo odlicno izgleda, danas ovo pravim i jedva ceakm da probam. Hvala puno na receptu.
ОдговориИзбришиNatasa , hvala puno, i javite kako vam se dopadaju :-) . Pozdrav
ОдговориИзбриши