недеља, 21. новембар 2010.

Urmice

10

U okviru igrice FBI rukavice, koju je osmislila i pokrenula mamajac, pod istragom je blog La cuisine creative i naša divna domaćica Mignonne! Pa evo savršenog kolačića za početak !!

- 250 gr suvih smokava
- 250 gr mlevenih oraha
- 250 gr šećera
- 50 gr čokolade
- sok i kora od pola mandarine
Ušpinujte šećer sa kafenom šoljicom vode, dodajte mlevene smokve i koru mandarine pa kuvajte oko 3 minuta. Dodajte čokoladu, orahe i sok od mandarine i mešajte dok se smesa ne ujednači. Ostavite da se ohladi pa oblikujte male valjčiće nalik na urme i rešajte ih na tacnu da se prosuše. Dekorišite ih po želji. 
P.S. Kolač je fantastičan-u original receptu piše pomorandža ali ja više volim mandarine :-))) ! Inače ne volim baš preterano da pravim posne kolače ali pošto je za slavu i to suprugovu onda moram :-) ! Kolače sam pravila po receptima meni drage Mignonne koja je fantastična u pravljenu istih, a originale recepata možete videti ovdeSledi još kolača po njenim receptima ! Prijatno ! :-)

10 коментара:

  1. Mama miaa kako ovo dobro izgleda, a kako je tek finoo!!!
    I ja ih radim, fine su a moje cure ih obožavaju.
    Hvala ti što si me podsjetila na njih.

    Pusa!

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Jovana, kolacici divno izgledaju a posebno su mi interesantni sa ovom dekoracijom od zele bombona, bas nekako veselo i svecano!;)))Ovi posni kolacici su zgodni jer se mogu napraviti par dana ranije, a pogotovo je za urmice bolje da se malo prosuse na vazduhu, a mogu se napraviti i kao bombice...drago mi je da su fino uspeli i da su vam se dopali!;)))

    ОдговориИзбриши
  3. Jovana, pošto nisam ekspert za sitne kolače, vidim da si ti špinovala sa kašikom vode, a Lana sa šoljicom, pa i nije jasno. Isto tako ova čokolada koja se dodaje, da li je to neotopljena u komadićima ili se otopi prvo.

    ОдговориИзбриши
  4. Zondra draga hvala puno! Veliki pozdrav!
    Mignonne hvala Vama na ovako divnim kolačima, imam ih još iz Vaše divne kolekcije ! Pozdrav!
    Draga Jeco, bravo za uočenu grešku! Premorena sam pa čak i pored tri puta čitanja pre objavljivanjja posta potkrala mi se greška ! Treba šoljica a ne kašičica u pravu si! Dekorisala sam ih rastopljenom čokoladom sa margarinom i malo ulja - otprilike stavljam na 100 grama čokolade 40 grama margarina i kašiku-dve ulja. Još jednom izvinjenje na nenamernoj grešci :-( ! VELIKI POZDRAV! :-D

    ОдговориИзбриши
  5. jaooooooooooo strava su Jojo :))) Vidim pocele su pripreme za slavu, e bas lepo :) A posto uskoro pocinje post imacu ove kolacice u vidu :)))

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala sejo moja ! Probaj i nećeš se pokajati , odlične su! :-***

    ОдговориИзбриши
  7. Jovana, mislila sam na čokoladu koja se dodaje u kolač, da li je topljena ili lomljena pa se onda rastopi sama, pošto sam totalni lajk za sitne kolače,a špinovanje ne znam da li bi potrefila do koje gustine da radim. Torte pravim odlične, ali jednostavno u sitnim kolačima se nisam oprobala!

    ОдговориИзбриши
  8. Jeco draga čokoladu samo izlomiš na par delova i staviš u smesu.Dok mešaš ona će se istopiti . Izvini još jednom ! Veliki pozdrav ! :-)))

    ОдговориИзбриши