петак, 26. новембар 2010.

Rozen torta sa makom

3


- 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
- 4 dl mleka
- 300 gr šećera
- 400 gr mlevenog maka
- 250 gr margarina
- 2 kašike džema od kajsije
- 2 vanil šećera
Sve sastojke stavite u šerpu pa mešajte dok ne prokuva. Kuvajte 5 minuta pa vrućim filom filujte kore. Na svaku koru stavite 4-5 kašika fila. Poslednju koru ne premazujte. Kad završite filovanje tortu odozgo pritisnite težim predmetom i ostavite da se skroz ohladi (najbolje preko noći). Sutradan tortu prelijte sledećim prelivom :
- 200 gr bele čokolade
- 3 kašike ulja
- žuta i plava prehrambena boja 
Stavite belu čokoladu sa uljem da se otopi pa je podelite na 2 dela. U prvi sipajte par kapi žute boje, a u drugi deo par kapi plave boje pa prelijte preko torte i ostavite da se stegne. 
P.S. Ja sam pre stavljanja preliva tortu isekla po dužini na dva jednaka dela pa sam zato imala dve boje, jer onaj plavi deo je poklončić za naše kumče koje obožava mak a žuti deo za nas jer i moj suprug obožava mak pa svima lepo :-))) ! Inače ova torta može da se pravi i sa orasima, a može i da bude posna samo se umesto mleka stavi voda. Prijatno :-))) ! 
 

Related Posts:

  • Kremast kolačZa koru Vam je potrebno :- 250 gr mlevene plazme- 100 gr margarina - 2 kašike kakaa- 50 ml gaziranog soka od pomorandže- 1 kesica vanil šećeraUmu… Read More
  • Kuglice sa nutelom- 500 gr nutele- 200 gr mlevene plazme- 150 gr pečenih i mlevenih lešnika ili badema- kašičica ruma (po želji)Sve sastojke stavite u vanglicu pa ručno… Read More
  • Lenja pita by MAXIVIDADivna lenja pita od drage MAXIVIDE koju u originalu možete videti ovde ! Ja sam je radila sa manjim izmenama, ali zagarantovano je  uživanje u uk… Read More
  • London štangle Za koru Vam je potrebno :- 250 gr brašna- 150 gr margarina- 100 gr šećera- 4 žumanca- 1/2 kesice praška za pecivo - 2 pune kašike džema od kajsi… Read More
  • CheesecakeOvaj cheesecake je pravljen za rođendan mog supruga a recept je iz jednog poznatog restorana u Beogradu u kome moja majka radi i lično ga pravi ! Ovaj… Read More

3 коментара: