петак, 26. новембар 2010.

Rozen torta sa makom

3


- 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
- 4 dl mleka
- 300 gr šećera
- 400 gr mlevenog maka
- 250 gr margarina
- 2 kašike džema od kajsije
- 2 vanil šećera
Sve sastojke stavite u šerpu pa mešajte dok ne prokuva. Kuvajte 5 minuta pa vrućim filom filujte kore. Na svaku koru stavite 4-5 kašika fila. Poslednju koru ne premazujte. Kad završite filovanje tortu odozgo pritisnite težim predmetom i ostavite da se skroz ohladi (najbolje preko noći). Sutradan tortu prelijte sledećim prelivom :
- 200 gr bele čokolade
- 3 kašike ulja
- žuta i plava prehrambena boja 
Stavite belu čokoladu sa uljem da se otopi pa je podelite na 2 dela. U prvi sipajte par kapi žute boje, a u drugi deo par kapi plave boje pa prelijte preko torte i ostavite da se stegne. 
P.S. Ja sam pre stavljanja preliva tortu isekla po dužini na dva jednaka dela pa sam zato imala dve boje, jer onaj plavi deo je poklončić za naše kumče koje obožava mak a žuti deo za nas jer i moj suprug obožava mak pa svima lepo :-))) ! Inače ova torta može da se pravi i sa orasima, a može i da bude posna samo se umesto mleka stavi voda. Prijatno :-))) ! 
 

Related Posts:

  • Čoko-keks- 125 gr brašna- 125 gr margarina- 50 gr šećera u prahu - 50 gr pudinga od čokolade- 2 kesice vanil šećera Sve sastojke sjedinite i umesite … Read More
  • Čokoladni kolač- 4 jaja- 250 gr margarina- 200 gr šećera- 200 gr brašna- 150 gr čokolade (mlečne, za kuvanje...) - 100 gr gustina- 30 gr kakao praha- 3 kašike m… Read More
  • Kolač sa pirinčem i jabukama- 1 l mleka- 1 kg jabuka - 200 gr pirinča- 100 gr šećera+3 kašike- 3 jajeta- 2 kesice vanil šećera- malo cimeta- sok od jednog limuna- 1 kašika m… Read More
  • MelomakaronaZa kolačiće Vam je potrebno :- 3 čaše brašna (čaša od 2dl)- 1,5 šolja ulja- 1 šolja griza- 1 šolja šećera- 3/4 šolje soka od pomorandže- 1/4 šolje rak… Read More
  • Kolač sa kikirikijem- 2 jaja- 4 dl jogurta- 300 gr brašna- 200 gr šećera- 100 gr neslanog pečenog kikirikija- 50 gr kakao praha- 1 dl ulja- 1 kašičica sode bikarbone… Read More

3 коментара: