петак, 26. новембар 2010.

Rozen torta sa makom

3


- 1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu
- 4 dl mleka
- 300 gr šećera
- 400 gr mlevenog maka
- 250 gr margarina
- 2 kašike džema od kajsije
- 2 vanil šećera
Sve sastojke stavite u šerpu pa mešajte dok ne prokuva. Kuvajte 5 minuta pa vrućim filom filujte kore. Na svaku koru stavite 4-5 kašika fila. Poslednju koru ne premazujte. Kad završite filovanje tortu odozgo pritisnite težim predmetom i ostavite da se skroz ohladi (najbolje preko noći). Sutradan tortu prelijte sledećim prelivom :
- 200 gr bele čokolade
- 3 kašike ulja
- žuta i plava prehrambena boja 
Stavite belu čokoladu sa uljem da se otopi pa je podelite na 2 dela. U prvi sipajte par kapi žute boje, a u drugi deo par kapi plave boje pa prelijte preko torte i ostavite da se stegne. 
P.S. Ja sam pre stavljanja preliva tortu isekla po dužini na dva jednaka dela pa sam zato imala dve boje, jer onaj plavi deo je poklončić za naše kumče koje obožava mak a žuti deo za nas jer i moj suprug obožava mak pa svima lepo :-))) ! Inače ova torta može da se pravi i sa orasima, a može i da bude posna samo se umesto mleka stavi voda. Prijatno :-))) ! 
 

3 коментара:

  1. Gde me nadje sa rozenkom mmmmmm!!!! Obozavam je,a tek sa makom - mislim da je lepsa nego klasicna.Ova tvoja je extraaaaaaaaa !!!!Svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  2. Pa znam ja šta moja sestra voli ! Ovo je samo za tebe :-) !

    ОдговориИзбриши