недеља, 7. новембар 2010.

Prilog od palente

7

- 100 gr palente
- 5 dl vode
- 2 kašike krem sira
- 1 kašika sitno rendanog kačkavalja
- komadić margarina 
- malo peršuna , so
Stavite vodu sa solju da prokuva. Postepeno dodajte palentu u kipuću vodu i mešajte žicom za mućenje. Kada se palenta zgusne sklonite sa ringle pa dodajte margarin, krem sir , kačkavalj i seckan peršun i dobro promešajte. Izručite smesu u malo namašćen manji pleh i ostavite da se ohladi. Secite na kockice ili vadite željene oblike pa servirajte kao prilog glavnom jelu. 
P.S. Savršen, ukusan i dekorativan prilog! U palentu možete dodati kuvan i seckan brokoli! Prijatno! :-)))   
  

7 коментара:

  1. Srčeka :) odlična ideja! Sviđa mi se novi dizajn bloga!!! :))

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo sam radila i super su. Ako hoćeš još da se zabaviš i komplikuješ sebi život, onda možeš sva ta srculenca da pohuješ...jaje, prezla.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala draga Just Cake ! :-)))
    Jesco draga hvala na ideji! Znala sam za prženje u tiganju ili u rerni da samo dobiju boju ali za pohovanje nisam ! Veliki pozdrav! :-D

    ОдговориИзбриши
  4. odličan recept....volim palentu:))....
    moram pohvaliti i novi izgled bloga,vrlo lijepo i decentno:)....
    M....

    ОдговориИзбриши
  5. Divno izgleda, njamii!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши