STRANICE

среда, 24. новембар 2010.

Posni rolat sa ajvarom

Za koru Vam je potrebno :
- 8 kašika brašna
- 2 dl kisele vode
- 4 kašike ajvara
- 1 kašičica praška za pecivo
- so, biber
Sve sastojke sjedinite i izmutite pa sipajte u pleh obložen papirom za pečenje (32x24 cm su dimenzije mog pleha). Gotovu koru uvijte u vlažnu krpu, ostavite da se prohladi pa filujte sledećim filom.
Za fil Vam je potrebno :
- 300 gr pečuraka
- 1 manji praziluk
- 70 gr barenog pirinča
- 3 kisela krastavčića
- 3 manje kuvane šargarepe
- 3 kašike posnog majoneza
- 2 kašike rendanog posnog kačkavalja 
- začin C 
Pečurke i praziluk sitno iseckajte, začinite po ukusu pa prodinstajte na ulju. Kad je gotovo ostavite da se malo prohladi pa dobro ocedite od viška tečnosti. U oceđene pečurke dodajte seckane krastavčiće, seckanu kuvanu šargarepu, bareni  pirinač, kačkavalj, majonez i dobro promešajte. Ako je potrebno dodatno začinite po ukusu. Filujte prohlađenu koru , uvijte u rolat i stavite u frižider da se stegne. Dekorišite po želji i secite kriške pa služite.
P.S. Odlična varijanta rolata sa ajvarom za posne svečane trpeze ! Prijatno! :-) 

2 коментара:

Odštampajte recept

Pratite me...

Followers

Recent visitors