среда, 10. новембар 2010.

Pogačice sa pilećom paštetom

11

- 350 gr brašna
- 200 gr sitnog sira
- 150 gr margarina
- 150 gr pileće paštete
- so, biber
- 1 jaje
U vanglicu sjedinite baršno, omekšao margarin, sir i paštetu, začinite po želji pa rukama umesite glatko testo. Pokrijte testo čistom krpom i stavite ga u frižider da odstoji 2 sata. Razvucite testo oklagijom na 1 cm debljine, vadite pogačice željenih oblika i slažite ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim jajetom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene. 
 P.S. Po želji pogačice pre pečenja pospite susamom ili semenom lana ! Jako su ukusne i skroz neobične ! Prijatno! :-))  

11 коментара:

  1. Stavrno si neumorna Jojo :) Izgledaju prosto neodoljivo :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Znači da nabavim pivo za predhodne i paštetu za ove sjajne pogačice. Zaista neobično i ne može da omane!

    ОдговориИзбриши
  3. Great post! I’m looking to make some changes in my own eating habits, so I appreciate your insight a lot! Thank you. I recently stumbled upon this blog like I did yours and I thought your readers may appreciate it: http://burisonthecouch.wordpress.com/2010/11/04/food-for-thought/

    I’ve started to look for their stuff more regularly and I think I’m going to add your blog to my list as well. Thanks for the post!

    ОдговориИзбриши
  4. super je i ovaj recept, svaka čast na toliko divnih recepata

    ОдговориИзбриши
  5. Thanks for the recipe.I made this pogacice.Delicious and easy to make.

    ОдговориИзбриши
  6. hehe, ovaj recept mi se bas dopao i slucajno bacim pogled na datum, ispostavi se da je objavljen na moj rodjendan! definitivno cu ga isprobati!

    ОдговориИзбриши
  7. veceras sam isprobala ovaj recept, uspesno!
    jedino sto sam pomesala belo i heljdino brasno, razmera 300gr belog/50gr heljdinog, a odozgo sam ih posula kimom i krupnom morskom solju... nista lakse za umesiti, savrsene su i pojele su se ODMAH! nisam stigla da slikam!hvala jovana na ovom receptu!

    ОдговориИзбриши
  8. fenomenalno...evo cekam da odstoje u frizideru. mnogo mi se dopadaju tvoji recepti, svaka cast!

    ОдговориИзбриши