недеља, 21. новембар 2010.

Pileća krem čorba

2

- 400 gr pilećeg belog mesa
- 4 kašike brašna
- 2 šargarepe
- 2 čena belog luka
- biber, peršun
- začin C 
Skuvajte meso i šargarepu (vodu u kojoj su se kuvali ne bacajte!). Meso što sitnije iseckajte , a šargarepu izgnječite viljuškom. Na ulju kratko propržite sitno seckan ili izgnječen beli luk. Dodajte brašno pa ga propržite. Nalijte supom koju ste sačuvali (oko 1l ), vratite meso i šargarepu, začinite začinom C i biberom i dobro promešajte pa pustite da prokuva. Ostavite da kuva par minuta pa sklonite, naseckajte peršun i služite uz prepečen hleb.
P.S. Odlična i brza krem čorbica. Savršeno ide i Bake Rolls koji sam ja poslužila! Prijatno! :-) 

2 коментара:

  1. Tako te volim seko, vidis da ti to mozes - rekla sam ti ja corbice su zakon !!!!! Ova je tek mljac mljac (kao mamina :))))

    ОдговориИзбриши
  2. Baš tako sejo, samo mama ipak pravi najukusnije čorbe na svetu , a ja samo pokušavam da joj se približim hehehehe :-*.

    ОдговориИзбриши