понедељак, 8. новембар 2010.

Krem čorba od karfiola

5

1 manja glavica karfiola
- 2 dl mleka
- 1 dl kisele pavlake
- 2 kašike brašna
- 2 žumanceta
- 60 gr margarina 
- 7 dl supe od karfiola
- malo muskatnog oraščića, so, biber
Karfiol očistite, operite , iskidajte na cvetove, stavite u šerpu, nalijte vodu da ogrezne i kuvajte na umerernoj temperaturi dok ne omekša ( vodu u kojoj se karfiol kuvao ne bacajte jer to je onih 7 dl supe! ) . Kuvan karfiol procedite i sa dve tri kašike supe izmiksirajte u blenderu. U šerpu stavite margarin da se otopi pa dodajte brašno i kratko propržite. Nalijte supu i dobro promešajte žicom za mućenje da nema grudvica. Dodajte pasiran karfiol i uz neprestano mešanje kuvajte dok se ne zgusne ( 2-3 minuta). Pred kraj kuvanja dodajte mleko, malo muskatnog oraščića , začinite po želji solju i biberom i kratko prokuvajte. Pavlaku i žumance umutite. Sklonite šerpu sa ringle , dodajte umućenu pavlaku sa žumancima, polako promešajte i služite sa npr. prepečenim kockicama hleba. 
P.S. Čorba je prosto - savršena ! :-D Prijatno! 

5 коментара:

  1. Fino i zdravo,njamii!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  2. e stvarno pocinjes da me iznenadjujes !!!! ti i corbice to je neki novitet,mada mi se dopada,sve pohvale i samo tako nastavi :)

    ОдговориИзбриши
  3. Gustu karfiol juhu redovito radim, skoro svaki tjedan i to vrlo slično. jedino ne stavljam zapršku jer je ne stavljam ni u jednu juhu. bez juhe kod nas nema ručka! S obzirom da se na blogovima objavljuje vrlo malo recepata za juhe, pitam se da li ih ljudi uopće jedu ili jednostavno misle da nije nešto skuhati dobru juhu. No, dobra juha jest nešto, zar ne?

    ОдговориИзбриши
  4. ja nevolim cvjetaču, pa nisam nikad radila juhice, no ova tvoja jako dobro izgleda točno da bih je napravila :)

    ОдговориИзбриши