уторак, 2. новембар 2010.

Čorba sa bubcima

6

- 400 gr pilećih bubaca
- 1/2 celera
- 1 šargarepa
- 1 paškanat
- 2-3 lovorova lista
- 1 jaje
- začin C, peršun
Šargarepu, celer i paškanat isecite na kockice i propržte na ulju oko 10 minuta. Dodajte bubce prethodno iseckane na kocke , sipajte 1,5 l vode, lovorove listove i na tihoj vatri kuvajte oko 2 h (pena koja se nahvata kad čorba prokuva skinite kašikom ). Umutite jaje. Kad je čorba gotova isključite ringlu i u nju sipajte umućeno jaje i promešajte. Dodajte seckan peršun i služite.
P.S. Ja lično ne volim bubce ali zato moj suprug obožava pa čorbica mora da se pravi! On kaže da je fantastična, a Vi probajte ako volite :-)))) ! Prijatno!   

6 коментара:

  1. Kad sam bila mala, bila sam ubeđena da je bubac=bubreg :D
    Da ti ne pričam šok kad su mi rekli da grešim :D
    Čorbica deluje baš fiiino :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehehehe verujem ti draga Tina !!! Uh mogu da je spremam bez problema al da je jedem - ne ,ali zato ima ko obožava ! :-)))) Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  3. Ja volim da ih jedem, ali samo kuvane, tako da mi se ovaj čorbica baš sviđa :))

    ОдговориИзбриши
  4. jel su to pileći želuci? ako jesu ja ih volim, ali radim na saft sa tijestom

    ОдговориИзбриши
  5. ja obozavam ovu tvoju corbicu da jedem njam :)))

    ОдговориИзбриши