субота, 30. октобар 2010.

Zapečene makarone sa mlevenim mesom

4

- 300 gr mlevenog mesa
- 300 gr makarona
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka 
- 1 dl belog vina
- 1 dl paradajz soka
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica aleve paprike
- 2 jaja
- 1 kisela pavlaka
- 150 gr kačkavalja+100 gr za bešamel sos
- začin C 
- 100 gr margarina
- 4 kašike brašna 
- 4 dl mleka 
Jaja umutite pa dodajte pavlaku i rendan kačkavalj pa dobro promešajte. U skuvane i oceđene makarone umešajte pripremljen sos i polako promešajte. Sitno seckane crni i beli luk propržite na ulju. Dodajte mleveno meso, kratko pržite pa sipajte vino i začin C i dinstajte dok vino ne ispari. Sipajte paradajz sok, kečap i malo vodei krčkajte dok skoro sva tečnost ne ispari. Nauljite vatrostalnu činiju pa sipajte red makarona, pa meso i oper ostatak makarona. Makarone prelijte bešamel sosom pripremljenim na sledeći način: 100 gr margarina otopite, dodajte brašno, propržite ga pa potepeno dodavajte mleko do željene gustine i na kraju umešajte rendan kačkavalj. Sve zapecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta tj. dok ne porumeni. 
P.S. Ovo jelo može opušeno da se nazove i "lažne lazanje " jer imaju ukus lazanja ! :-D Odlično i preukueno jelo ! Prijatno! :-D 

4 коментара:

  1. Mila moja, ovo Grci krste u Pasticio, a da si izrendala malo muskatnog oraha na bešamel (bljak), dobila bi varijantu kako Kiprani to jedu.
    Kiss, divan je recept.

    ОдговориИзбриши
  2. grci ili kiprani sve jedno u kuhinji nase srpske domacice Joje sve je ukusno :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Pravila juce, sjajan recept, ukucani su se odusevili:-) Hvala:-)

    ОдговориИзбриши