среда, 20. октобар 2010.

Trouglovi sa sirom

12

- 400 gr brašna 
- 250 gr margarina
- 2,5 šoljice mlake vode (šoljice od crne kafe)
- 1 šoljica ulja
- 1 kašičica soli
- 300 gr sira
- 1 jaje
- susam (po želji)
Od brašna, ulja, soli i vode umesite glatko testo. Razvucite testo oklagijom, premažite ga 1/3 margarina, preklopite na pola i ostavite u frižideru da odmara pola sata. Ovaj postupak ponovite još 2 puta. Odvojite žumance od belanceta. Sir izgnječite i sjedinite ga sa belancetom. Testo ponovo razvucite oklagijom , isecite na kocke i na svaku nanesite malo fila. Presavijte kocke da dobijete trougao. Ivice malo pritisnite viljuškom, poslažite ih u pleh obložen papirom za pečenje, premažite žumancetom , pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. 
P.S. Odlični i ukusni trouglići idealni za doručak ili večeru ! Prijatno! :-))) 

12 коментара:

  1. Njamii...Joja ma gdje samo nalaziš ove fine receptiće???
    Ovaj je baš za večeru,odlično!

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. ohohhoho!!!! Bice fin dorucak! Hvala za recept ♥

    ОдговориИзбриши
  3. Jooj,ne zalazim često u pekare,ne zato što ne volim,nego zbog linije:((
    Ali zato kad uđem obavezno kupujem trouglove sa sirom,obožavam ih!
    Sad moram da isprobam tvoj recept,super je!!!

    ОдговориИзбриши
  4. I ja volim trouglove. Ovaj recept izgleda super. Kad se testo premazuje i prebacuje ne može da omane!

    ОдговориИзбриши
  5. Bas lepo izgledaju trouglovi! Kao i tvoj blog! Cestitam!

    ОдговориИзбриши
  6. Haha sve se mi najviše bojimo za svoju liniju uz tebe draga Jovana!
    Ove delicije su toliko primamljive
    da je jednostavno teško odoljeti,
    a da se ne isprobaju!
    PUSA

    ОдговориИзбриши
  7. Ovi trouglovi su zaista fenomenalni! Isprobani lično kod domaćice Jovane! :)) Zbog nje će da mi strada mukom stečena linija. :D :D

    ОдговориИзбриши
  8. HVALA SVIMA OD SRCA NA DIVNIM KOMENTARIMA ! SJAJNE STE DEVOJKE ! :-D

    ОдговориИзбриши
  9. Anoniman , ne ide kvasac ;-) ! Veliki pozdrav .

    ОдговориИзбриши