понедељак, 25. октобар 2010.

Kremast kolač

8

Za koru Vam je potrebno :
- 250 gr mlevene plazme
- 100 gr margarina 
- 2 kašike kakaa
- 50 ml gaziranog soka od pomorandže
- 1 kesica vanil šećera
Umutite margarin pa pomešajte sa sokom, keksom, kakom i vanil šećerom pa dobro umesite. Ovom smesom obložite podmazan okrugli kalup za tortu. Preko kore ide sledeći fil.
 Za prvi fil Vam je potrebno :
- 2,5 dl mleka
- 100 gr šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 125 gr margarina
- 2 kašike džema po želji ( ja sam stavila od jagode u kome ima komadići jagoda :-D ) 
Mleko i šećer stavite da prokuvaju pa ukuvajte puding (puding prethodno izmešajte sa par kašika hladnog mleka). Margarin umutite. U ohlađen puding umešajte margarin i džem i dobro izmiksirajte pa rasporedite po kori. Preko ovog fila stavite sledeći fil.
Za drugi fil Vam je potrebno :
- 1 kesica šlag krema od jagode
- 2 dl slatke pavlake
- 1 dl mleka
- 50 gr šećera u prahu
Umutite šlag krem sa mlekom, a slatku pavlaku sa šećerom u prahu pa sjedinite obe smese i premažite preko prvog fila. I najzad preko svega stavite sledeći preliv .
Za preliv Vam je potrebno :
- 2,5 dl vode
- 40 gr šećera
Kesicu preliva za torte pomešajte sa šećerom i tri kašike vode a ostatak vode stavite da prokuva. Prokuvanu vodu sklonite sa ringle pa umešajte razmućeni preliv. Vratite na ringlu i mešajte dok ne prokuva. Slonite i mešajte preliv nekoliko minuta da se prohladi pa prelijte kolač. 
P.S. Deluje komplikovano za pravljenje ali nije !! Kolač je divno kremast i savršeno ukusan ! Prijatno ! :-D  

 

8 коментара:

  1. Da deluje komplikovano, ali je lako i lagano kao u nazivu. Dobra boja preliva!

    ОдговориИзбриши
  2. Prelijepo izgleda draga Jovana!!!

    Puse i hvala na čestitkama...puno...pusa!

    ОдговориИзбриши
  3. e super ti je ovo :)) bas je kremast i lak (a sada koliko ima kalorija ma nema veze necu da racunam :))))

    ОдговориИзбриши
  4. za ovo nemam rječi, odličan kremasti kolač

    ОдговориИзбриши
  5. Pravila sam pre nedelju dana i kolac je pobrao najbolje kritike :) Tako da cu veceras ponovo da se zabavljam mesajuci slasne filove :)
    Blog je zaista super, svi recepti su originalni i cesto jednostavni, hvala ti na inspiraciji :)

    ОдговориИзбриши