Ovaj cheesecake je pravljen za rođendan mog supruga a recept je iz jednog poznatog restorana u Beogradu u kome moja majka radi i lično ga pravi ! Ovaj sam ja pravila da ne bude zabune, a mama je uživala :-)))!! Uživajte i Vi u njegovom savršenom ukusu ! :-)))))
Za koru Vam je potrebno :
- 300 gr mlevene plazme
- 125 gr margarina
- 1 dl mleka
Izmiksirajte margarin, dodajte mleko i plazmu i sve dobro ručno umesite pa koru rastanjite u okruglom kalupu za torte i ostavite u frižideru dok ne napravite beli fil.
Za beli fil Vam je potrebno :
- 2 a la Kajmaka
- 1 kisela pavlaka
- 1 dl mleka
- 150 gr šećera
- 2 kesice želatina
Stavite u šerpu kajmak, pavlaku, šećer i mleko i zagrevajte do ključanja mešajući, pa sklonite sa ringle. Želatin rastopite u malo vode pa dodajte u ugrejanu smesu od pavlake i dobro promešajte da se želatin skroz istorpi. Prelijte vruć fil preko kore od plazme i stavite u frižider da se fil skroz stegne (najbolje preko noći). Preko belog fila stavite sledeći voćni fil .
Za voćni fil Vam je potrebno :
- 500 gr šumskog voća
- 3 dl vode
- 150 gr šećera
- 2 kesice želatina
Voće , šećer i vodu stavite u šerpu i zagrevajte do ključanja i dodajte nabubreli želatin (želatin prelijte sa malo vode i ostavite da nabubri) pa mešajte polako da se voće ne raspadne a želatin da se istopi. Prelijte vruć fil preko belog fila. Stavite u frižider i ostavite da se skroz stegne. Secite i uživajte.
P.S. Šta reći o čizkejku?? Savršen je !!! Prijatno :-)))))))))) !
predivno izgleda, izgledom sličan mojem sastojcima ne :))) predivan je, volim ga sa crvenim voćem :))
ОдговориИзбришиStvarno lepo izgleda, da ga pojedes ocima...
ОдговориИзбришиHvala Vam puno ! Veliki pozdrav!
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиmmmmmm kako je lepooooo :) divan kolac za proslavu rodjisa mog dragog zeta :))
ОдговориИзбришиObozavam cheesecake :)
ОдговориИзбришиbravo! kolač odlično izgleda, sigurna sam i da je sjajnog ukusa. volim takve kolače i često ih pravim. lako se prave, lagani su i što je najvažnije: lepi su:)
ОдговориИзбришиMmm, jako fino izgleda...hvala tebi i mami na receptu, a slevljeniku sve najlepse za rodjus!;)))
ОдговориИзбришиOvo će se uskoro naći na našem stolu! A bogami i u stomacima!
ОдговориИзбриши