субота, 30. октобар 2010.

Hlebići

4

- 7 čaša brašna (čaša od 2 dl)
- 2 kesice suvog kvasca
- 1 ravna kašika soli
U vanglicu sipajte 1/2 čaše tople vode , dodajte suvi kvasac i razmutite. Ostavite da malo nadođe kvasac. Dodajte so i 2 čaše brašna i promešajte. U veću vanglicu sipajte 4 čaše brašna pa u njega sipajte smesu od kvasca i umesite glatko testo. Dno vanglice malo nauljite i ostavite testo 1,5 h da odstoji, potom ga premesite i opet ostavite oko 1h da odstoji. Podelite testo na željenu količinu jednakih delova (ja sam na 4 dela ali je jedan već bio pojeden do slikanja :-D ). Razvaljajte svaki deo kao glistu pa stavite u papirom obložen pleh , pokrijte vlažnom krpom i ostavite 20 minuta. Stavite hlebiće dase peku na 200 stepeni oko 40 minuta ali povremeno ih poprskajte vodom da bi imali ekstra hrskavu koricu ! 
P.S. Obožavam hrskave korice hleba pa sam samo "fajtala" hlebiće i uspelo je - tako divno hrskaju, mirišljavi su i ukusni .... :-D ! 

4 коментара:

  1. Koja slučajnost :)
    Ja sam danas pravila i buhtlice i focacciu i uštipke :P
    Vikend, pa se skupilo :D
    Probaću ovo sa fajtanjem :))

    ОдговориИзбриши
  2. Izgledaju prekrasno!!!
    Spremam recept i prvom prilikom ću ih napraviti.

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  3. extra su seko :))))))u sredini jos onaj sir iz sela pa nek ide zivot!!!!

    ОдговориИзбриши