четвртак, 16. септембар 2010.

Zapečena gnezda

5

- 400 gr špageta
- 400 gr mlevenog mesa
-  2 šargarepe
-  1 veći crni luk
- 1,5 dl belog vina
- 150 gr kačkavalja 
- začin C, biber, peršun, kečap 
Luk sitno iseckahte , a šargarepu izrendajte. Na maslinovom ulju propržite luk i šargarepu pa dodajte meso i začin C ,biber po ukusu i pržite 10-tak minuta na umerenoj vatri. Sipajte vino i dinstajte dok tečnost ne ispari. Skuvajte špagete .U podmazanu vatrostalnu činiju stavljajte špagete formirajući gnezda, na sredini napravite rupu pa ih punite pripremljenim mesom i prelijte sa malo kečapa. Odozgo stavite rendani kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta tj. samo da se kačkavalj istopi.
P.S. Odličan izbor za savršeno ukusnu večeru ! :-D Prijatno !    

5 коментара:

  1. obožavam tjesteninu, a ova tvoja gnijezda bi me dokrajčila za večeru jer sigurno ne bih stala samo na jednome. Gnijezdo po gnijezdo i evo slona umjesto ptice!

    ОдговориИзбриши
  2. Belo vino, što volim kad se pomene taj sastojak. Lično ne mogu da popijem ni čašu vina, mrljavim je 3 sata, ali u hrani nema ničeg lepšeg nego kad kuhinja zamiriše na vino. Super su ti gnezda. Ceo obrok!

    ОдговориИзбриши