петак, 17. септембар 2010.

Pečene tulumbe

4

- 300 gr brašna
- 6 jaja
- 6 dl vode
- 2 dl ulja
- 1 prašak za pecivo
- 3 čaše šećera (čaše od jogurta)
- 2 čaše vode
- 1 limun 
Stavite da prokuva 6 dl vode i ulje, pa dodajte brašno i brzo izmešajte žicom za mućenje da se ne bi stvorile grudvice. Dobijenu masu ostavite da se skroz ohladi. U ohlađeno dodavati jedno po jedno jaje i mutiti mikserom , pa na kraju dodati prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje. Punite špric za tulumbe i istiskajte tulumbe željene veličine direktno na papir. Pravite minimum 3 cm mesta između tulumba jer narastu prilikom pečenja. Stavite da se peku na 220 stepeni oko 8 minuta tj. dok ne dobiju lepu žućkastu boju ali nemojte da otvarate rernu dok ne budu gotove da ne bi pale. Gotove tulumbe vadite na dublju tacnu jednu do druge pa prelijte sledećim sirupom : 3 čaše šećera i 2 čaše vode stavite da prokuva i dodajte limun isečen na krugove. Kad proključa kuvajte još 5 minuta pa sklonite. Ostavite minut-dva da se prohladi pa prelivajte polako kutlačom preko tulumbi. Ostavite tulumbe da se ohlade pa uživajte !
P.S. Pečene tulumbe su po meni mnogo bolje od prženih "napijenih" ! Fantastične su , baš kao iz poslastičarnice :-D  ! Prijatno !

4 коментара:

  1. E da mi je sad jedna, nisam ih jela 20 godina!
    Viće suprug:i meni,i meni!
    Uvijek nas navečer mučiš, aaa!
    Pusa i ugodan vikend.

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala draga Zondra i veliki pozdrav suprugu i Vama ! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. super je ovo sa pecenjem u rerni, manje kalorija xixixi :)

    ОдговориИзбриши