- 1 kg kiselog kupusa ribanca
- 1 manja butkica
- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)
- 4 čena belog luka
- nekoliko lovorovih listova
- biber , mast
Butkicu skuvajte dok ne počne meso da se odvaja od koske. Odvojite meso i isecite ga na komade. Kupus operite da ne bude previše kiseo. U šerpu ili zemljani lonac (koji sam ja koristila) stavite kašiku masti, pa red kupusa, red mesa i sve tako dok ne potrošite svo meso i kupus . Završite sa mesom. Preko mesa stavite još jednu kašiku masti, pospite alevom paprikom , biberom, stavite lovorove listove, nalijte vodom da ogrezne , poklopite i uz povremeno mešanje i dolivanje po malo vode kuvajte oko 2-3 h na tihoj vatri (što duže to bolje :-D ). Pred kraj dodajte sitno seckan beli luk pa krčkajte dok skoro sva tečnost ne ispari .
P.S. Verujem da svako od nas ima neki svoj način kuvanja kiselog kupusa ali eto ja sam želela da sa Vama podelim moj način ! Za ovo jelo svaki komentar je suvišan :-D ! Savršeno ide uz proju bez sira ! Prijatno! :-D
obožavam kiselo zelje i buncek kak bi rekli Zagorci:)
ОдговориИзбришиI još čaša pivice i to je to!
Odlično Joja!
Kiss.
do ovde se oseam miris ovog predivnog rucka mmmmmmm jos samo topla pogaca uh pa da uzitak bude kompletan :)))) extra je !!!!!
ОдговориИзбришиJoj, joj, mogu zamisliti zamamne mirise. Obožavam ovakva "obična" i super fina jela.
ОдговориИзбришиOvo mi je super... ali kod mene se kiseli kupus ne jede dok dobro ne zahladi!
ОдговориИзбриши