петак, 24. септембар 2010.

CIPIRIPI torta

19

Za koru Vam je potrebno :
- 6 jaja
- 150 gr brašna
- 150 gr margarina
- 150 gr šećera
- 1 kesica praška za pecivo
Odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa margarinom. U posebnoj činiji sjedinite CIPIRIPI napitak sa brašnom i praškom za pecivo pa dodajte u umećena žumanca sa margarinom i mutite dok se ne sjedini (dobićete čvrstu masu). Belanca umutite sa šećerom , dodajte ih u masu od žumanaca i polako varjačom mešajte dok ne dobijete glatku masu. Sipajte u podmazan pleh (veličine 24x38cm) pa pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite koru , ostavite da se ohladi pa je presecite na tri dela. Filujte kore sledećim filom .
Za fil Vam je potrebno :
- 6 dl kisele pavlake
- 200 gr šećera u prahu
Varjačom dobro izmešajte kiselu pavlaku i šećer u prahu pa filujte kore ( ne brinite što je fil malo tečniji tako treba :-D ). Tortu prelijte sledećom glazurom.
Za glazuru Vam je potrebno :
- 2 dl kisele pavlake
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 4 kašike šećera
Na laganoj vatri istopite šećer preliven sa 4 kašike vode, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. U malo prohlađenu smesu dodajte kiselu pavlaku i polako promešajte da se sve lepo ujednači. Prelijte tortu i stavite u frižider na hlađenje. 
P.S. Ja sam tortu pravila u duplo manjoj meri :-D ! Najbolje je da je napravite dan ili dva pre posluživanja jer će biti sočnija mada je sočna i isti dan :-))))) .  Torta je savršeno osvežavajuća, a ova kombinacija kisele pavlake i cipiripija - prosto savršena, čak je prošla sa čistom desetkom kod mog supruga koji nije veliki ljubitelj "crnih" torti već voćnih ! Ovoj nikako nije mogao da odoli , a nećete ni Vi ! :-))) Prijatno !

19 коментара:

  1. Deca mora da lude za ovom tortom! Cipiripi, krem naše mladosti!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovaj recept me je stvarno oduševio,... cipiripi napitak...savršeno:). I što je meni jako bitno, jer nisam baš majstor za torte, lako se pravi :D!!!

    ОдговориИзбриши
  3. šta je to cipiripi???
    Sigurno postoji još neki naziv:)
    Izgleda slasnoo!

    ОдговориИзбриши
  4. Lenka draga baš se brzo pravi i lagana je!:-D
    Zondra Cipiripi je kod nas isto što i Kraš ekspres kod Vas! Deca će Vam biti oduševljena! Veliki pozdrav! :-D

    ОдговориИзбриши
  5. NJam,njam,a ja se bas razmisljala sta da pravim slatko,kad vdi ti nje,torta ko porucena :) Hvala,izgleda da se lako pravi i da je njamiiiii ♥ pozzz

    ОдговориИзбриши
  6. Wow! Glazura je divna :)
    Brzo & fino i mogu ti garantovati da će biti isprobano :))

    ОдговориИзбриши
  7. Zondra draga nema na čemu! Veliki pozdrav!
    Emo_serpice hvala puno :-D .
    Raki torta je odlična i jaaaaaaaaaako osvežavajuća ! Prijatno i javite kako Vam se dopada :-D !
    Tina V. hvala od srca i s nestrpljenjem čekam da čujem utiske ! Puno pozdrava ! :-)))

    ОдговориИзбриши
  8. jesam ja dobro procitala da u glazuru ide kisela pavlaka? ovo jos nisam ni cula ni probala !! obavezno pravim sekana :))))

    ОдговориИзбриши
  9. Tako je sejo ide kisela pavlaka a glazura je SAVRŠENA! :-*

    ОдговориИзбриши
  10. Ja ne verujem sta trenutno gledam. Pa ovo je savrsensto :)

    ОдговориИзбриши
  11. Upravo nafilovana, sedi u frižideru, hladi se i čeka glazuru :))

    ОдговориИзбриши
  12. O drago mi je Tina V. ! Javite kako Vam se dopada ! Pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  13. Pola na poklon, a pola pojedeno :D
    Mama dala najvišu ocenu, iako nije veliki obožavatelj pavlake u kolačima :))

    ОдговориИзбриши
  14. Hehehehehe SJAJNO !! Drago mi je draga da Vam se svidela !! I ja sam nosila na poklon pola torte prijateljima i kad su probali rekli su da im obavezno spremam kad dođu kod nas! :-))))))))) Veliki pozdrav i za Vas i za mamu ! :-D

    ОдговориИзбриши