петак, 27. август 2010.

Torta sa breskvama

7

Za koru Vam je potrebno :
- 1 jaje
- 200 gr brašna
- 80 gr šećera
- 70 gr margarina
- 1 kesica vanil šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Sjedinite u vanglici brašno, prašak za pecivo, šećer i vanil šećer pa promešajte varjačom. Dodajte jaje i margarin i umesite glatko testo. 2/3 testa razvucite preko podmazanog kalupa za torte (prečnika 26 cm) i stavite da se peče na 200 stepeni oko 10 minuta tj. da se kora ispeče do pola. Izvadite koru i ostavite da se prohladi. U međuvremenu umutite fil.
Za fil Vam je potrebno:
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga od vanile
- 2 kisele pavlake
- 100 gr šećera
- 4 breskve srednje veličine 
U mleko stavite šećer i kad prokuva zakuvajte pudinge. U još vruć puding stavite pavlake i dobro promešajte da se sve lepo sjedini. Ostatak testa nalepite ravnomerno na stranice kalupa . Breskve isecite na tanje kriškice pa ih poređajte u krug na prohlađenu koru. Preko breskvica sipajte pripremljen vruć fil i lepo poravnajte. Stavite tortu da se peče na 160 stepeni sat vremena. Kad je torta gotova ostavite je u kalupu da se ohladi 2 h pa je onda prebacite na tacnu i stavite u frižider. Pre služenja možete je po želji posuti prah šećerom a i ne morate :-D .
P.S. Odgovorno tvrdim da u životu nisam jela lepše testo u kombinaciji sa voćem i ovim divniiiiiiiiiiim kremastim filom ! Ljudi - savršena je ! Jedina moja mana je što nisam mogla da sačekam još pola sata da se prohladi već sam je posula prah šećerom i sekla da proooobam pa se šećer malo istopio ali ne mari nimalo :-))))))) !
 

7 коментара: