петак, 27. август 2010.

Ćufte (na Jojin način :-D )

5

- 300 gr mlevene junetine
- 1 manji praziluk
- 1 jaje 
- 3 kašike prezli 
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja-sosa
- 1 kašika kečapa
- 1 kašika senfa 
- na vrh noža čilija
- 1/2 kašičice karija
- peršun, začin C
Sitno iseckajte beli luk, praziluk i peršun pa sjedinite sve sastojke i zamesite kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Začinite po ukusu i pravite ćufte (veličina po želji-ja sam napravila 10 ćufti) pa ih pržite na ulju. Gotove ćufte stavljajte na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. Servirajte ih tople uz sos i prilog po želji (ja sam ih servirala sa pirinčem i sosom od pečuraka- odlična kombinacija) .
P.S. :-D !  

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa spanaćem i sirom- 3 jaja - 200 gr makarona  - 200 gr feta sira - 200 gr spanaća - šolja jogurta (šolja od 2 dl) - šolja mleka - pola kesice praška za pecivo - so… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More
  • Mesni rolat sa paradajzom- 500 gr mlevenog junećeg mesa - 4 jaja (2 tvrdo kuvana i 2 sveža ) - 100 gr seckane čajne kobasice - 600 gr paradajza - 50 gr ovčijeg sira - 50 gr fe… Read More
  • Piletina u mlečnom sosu- 500 gr pilećeg belog mesa - 1 glavica crnog luka - 2 struka mladog luka - kašika mlevene crvene paprike - 200 ml vode  - kašika brašna - 250 ml… Read More
  • Juneći đuveč- 600 g junetine- 400 g pečuraka- 2 veća crna luka- 2 paradajza- 2 kašike ulja- peršun,so,biber- 1 kesica krem čorbe od pečuraka   Meso isec… Read More

5 коментара: