четвртак, 26. август 2010.

Mafini sa bundevom

8

"Suvi" sastojci :
- 3,5 čaše brašna (čaše od 2 dl)
- 3 čaše šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašike seckanih oraha 
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica muskatnog oraščića
Sjedinite sve navedene suve sastojke i promešajte. 
"Mokri" sastojci :
- 4 jaja
- 2 čaše skuvane i ispasirane bundeve  
- 1 čaša ulja
- 2/3 čaše vode
Umutite jaja pa dodajte bundevu, ulje i vodu i još malo izmešajte. Ovu smesu sipajte u suve sastojke i mešajte varjačom ili žicom za mućenje. Kalupe za mafine ili projice podmažite sa malo margarina i pospite brašnom pa ih punite do 2/3 kalupa jer narastu prilikom pečenja. Mafine pecite na 200 stepeni oko 20 minuta. 
P.S. Mirišljavi, ukusni  i brzi mafini! Prijatno! :-D

8 коментара:

  1. Draga Vera nisam koristila integralno brašno već obično meko belo brašno, a tamniju boju dobiju od bundeve i cimeta! Prijatno :-D

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Jovana, vidim da si isključila proveru pošto nismo mogli da kucamo komentare na ovom i prošlom postu. Odlične brusketice, a mafini tako sočno izgledaju. Zar ima bundeve na pijaci, nešto je nisam primetila ili nisam dobro gledala?

    ОдговориИзбриши
  4. Draga Jelena da imala sam mali problem sa novim izgledom bloga pa sam isključila proveru komentara! Bundeve kod nas ima u radnji (konkretno Univerexport) a za pijacu ne znam jer nisam tamo gledala ! Hvala na komentarima jer mi puno znače ! Veliki pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  5. čine mi se odlični ovi muffini, nisam probala s ovim sastojcima ali mora da su jako dobri

    ОдговориИзбриши
  6. bundeva, bundeva i opet bundeva na 100000 nacina obozavam je!!!! e a da nesto napravis sa domacom belom bundevom iz sela???

    ОдговориИзбриши
  7. Pocinje sezona bundeva :) I ja se jako radujem :D Divno izgledaju ovi mafini, ne sumnjam da su ukusni :*

    ОдговориИзбриши