- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)
- 1 veća crvena paprika
- 1 manja tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 -3 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica karija
- 1 jaje
- 1 kašičica karanfilića u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- kukuruzno brašno za umakanje
Tikvicu isecite i ostavite da malo odstoji da pusti vodu, pa je dobro iscedite. Stavite u blender meso, seckanu crvenu papriku, oceđenu tikvicu, isečen crni luk, beli luk, kari, karanfilić, ulje, jaje , peršun, so i biber. Sve dobro izblendirajte 2-3 minuta dok masa ne postane homogena. Pravite ćuftice (meni u žurbi neke nisu baš poprimile oblik loptice :-D ), uvaljajte ih u kukuruzno brašno i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. Vadite ćuftice na papirni ubrus da se ocede os viška masnoće pa ih služite tople uz prilog po želji.
P.S. Još jedan grčki recept koji je fenomenalan ! Ukusne i mirisne ćuftice ! Prijatno ! :-D
Uvijek za večeru staviš neki finii receptić, premda sam već jela ja bih opet!:)
ОдговориИзбришиBravoo!
Hehehehehe hvala draga Zondra ! Veliki pozdrav! :-D
ОдговориИзбришиKukuruyno brašno za umakanje, to mi je nova ideja. Volim ćuftice svih vrsta, imam u arhivi recept i spremam se u nove pohode na ćuftice. Odlično! Jovana, melomakarona me neodoljivo podsećaju na urmašice iako neznam recept ali mama ih prvi! Grci imaju te jako bogate, slatke poslastice verovatno kao uticaj turske kuhinje.
ОдговориИзбришиHvala draga Jelena ! Da vrlo su slicne nasim urmasicama samo sto Grci dodaju cimet i nezaobilazni karanfilic i u prelivu koriste med i opet karanfilic ! Ma odlicni su i jedni i drugi - eto ovih dana cu bas da napravim urmasice pa da imate recept i za njih ! Veliki pozdrav draga !
ОдговориИзбришиjoj joj, malo sam ispritiskala ove dole kvačice u potrazi za komentarima ;)
ОдговориИзбришиsuper mi je tvoj blog i navratim tu i tamo skupit koju ideju za ručak.
Mala igra za blogere je u điru pa eto, kad uhvatiš vrimena naleti na moj blog :)
Pozdrav!
Jovanče, na mom blogu te čeka nagrada, ukucaj http://kuvaricanatrapezu.blogspot.com/2010/09/nagrade.html
ОдговориИзбришиOdličan recept! Svaki put mi narastu zazubice od tvojih slasnih kulinarskih pothvata draga Jovana! Pusa.
ОдговориИзбриши