субота, 24. јул 2010.

Rolnice sa sirom

10

- 500 gr kora za pitu
- 250 gr sira
- 125 gr margarina
- 1 jaje
- 1 dl vode
- 1 dl kisele vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- so
Staviti vodu i margarin u šerpu pa na ringlu da se malo ugreje tj. da se margarin otopi. Sir izrendajte, po potrebi ga posolite i u njega umešajte prašak za pecivo. Kore po dužini podelite na pola. Uzmite jednu koru pa je poprskajte mešavinom vode i margarina , stavite uz ivicu kore kašiku sira, presavijte suprotne strane pa motajte rolnice. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite kore. Rolnice ređajte u podmazan pleh. Umutite jaje sa kiselom vodom pa premažite rolnice i ostavite ih da odstoje dok Vam se rerna ne ugreje na 200 stepeni pa ih pecite oko 15 minuta tj. dok ne porumene. 
P.S. Preukusne, mekane i mirišljave ! Prijatno! :-D  

Related Posts:

  • Pita sa kupusom- pakovanje kora za pitu - 1 glavica kupusa srednje veličine - 1 glavica crnog luka - 1 kisela pavlaka - 1 šoljica pirinča (šoljica od crne kafe) - 0,… Read More
  • Pita sa makom- 500 gr kora za pitu - 250 gr mlevenog maka - 2,5 dl mleka - 250 gr šećera - 150 gr suvog grožđa - 3 jaja - 1 kisela pavlaka - ulje , šećer u prahu U… Read More
  • Pita sa grizom i jabukama- 500 gr kora za pitu - 150 gr griza - 5 dl mleka - 250 gr sećera - 1 kg jabuka - 1 jaje - ulje, cimet,prah šećer Skuvajte mleko sa grizom i šećerom.K… Read More
  • Pita sa sirom i pečenim paprikama- 1 pakovanje kora za pitu  - 5-6 krupnijih pečenih paprika - 150 gr šunke - 150 gr kačkavalja - 150 gr sitnog sira - 2 dl jogurta - 4 jajeta - 1… Read More
  • Pita od mladog luka i sira - 500 gr kora za pitu - 400 gr sitnog sira - 4 jajeta - 3 dl mleka - 2 dl kisele pavlake - 2 veze mladog luka - 1 kesica praška za pecivo  - ulj… Read More

10 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. ovako rolujem moje prolecne rolnice...nekada u nedostatku fila ostatak kora nafilujem sirom...samo sto sam ih uvek przila u dubokom ulju sto su ekstra kalorije...ovako je zdravije...

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман25. јул 2010. 08:15

    Aaa Joja ja bih tebe najrađe usvojila:))))

    ОдговориИзбриши
  4. Primamljivo. Istina, ono što ja pripremam samo izgleda kao ovo tvoje, ali kada sam pročitala recept videla sam da je ovo nešto novo. Beležim i pripremam na tvoj način :)

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Nado, u pravu ste da je sir univerzalni sastojak i ide u sve vrste jela ! :-D
    Jelena jesta zdravije mada verujem da su i Vaše rolnice fantastcnog ukusa !
    Draga Zondra dogovorićemo se nešto već ! :-)))))
    Nale, ovaj recept je iz daleke 1988 godine iz jedne stare knjige, verujte da su preukusne i mekane čak i sutradan ! Prijatno ! :-D

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo je jako, jako primamljivo! Mislim da je čak i bolje od klasične sirnice:) MLJAC! Pozdrav kuharice naša.

    ОдговориИзбриши
  7. Ajme koliko primamljivih recepata u tako kratko vrijeme, svaka cast Jovana, blago onom tko te ima:)))Pusa

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Jovana..ja se izvinjavam, komentiranje na Vašem blogu mi se neće ponoviti..

    ОдговориИзбриши
  9. Slobodno komentarišite draga Nado ! Svaki komentar je dobrodošao ! Pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши
  10. Hvala puno LadyA i Biljana!Veliki pozdravi za Vas :-D

    ОдговориИзбриши