недеља, 25. јул 2010.

Pečeni bataci i karabataci

2

Za marinadu Vam je potrebno :
- 1 kg bataka sa karabatacima
- 1 kisela pavlaka
- 1 kašika senfa
- 2 češnja izmrvljenog belog luka
- 1 kašičica Tabasko sosa
Umutite pavlaku, senf, izgnječen beli luk i Tabasko sos dok se smesa dobro ne sjedini. Odvojite batake od karabataka pa ih dobro operite , prosušite i malo zasecite do kosti. Stavite piletinu u marinadu i dobro je uvaljajte, poklopite i ostavite da se marinira u frižideru najmanje pola sata a bilo bi dobro da odstoji što duže. Odstojalo meso izvadite iz marinade i otresite višak pa uvaljajte u sledeću smesu.
Za smesu Vam je potrebno :
- šolja brašna (šolja od 2 dl )
- 3 kašike susama 
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica praška za pecivo
- na vrh kašičice soli i malo bibera
Sve sastojke dobro izmešajte. Uvaljajte piletinu u pripremljenu smesu pritiskajući meso da se smesa svuda zalepi. Ređajte meso u pleh obložen alu-folijom, prelijte svako parče mesa uljem pa pecite na 200 stepeni oko 45 minuta tj. dok ne porumene.
P.S. Fantastičan ukus a i miris! :-D 

2 коментара:

  1. ja volim batke i karabatke, a na ovoj slikici su mi baš privlačni, nekako mame i zovu da ih se uzme :)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Nina zaista su odlicni ! Ako imate vremena probajte ih! Pozdrav :-D

    ОдговориИзбриши