среда, 14. јул 2010.

Kesten torta

6


Za koru Vam je potrebno :
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 250 gr kesten pirea
- 100 gr mlevenih oraha ili lešnika
Odvojite žumanca od belanca. Penasto umutite žumanca sa šećerom pa dodajte mlevene orahe ili lešnike i kesten pire i sjedinite mikserom. Posebno umutite čvrst sneg od belanaca pa ih polako varjačom umešajte u masu od žumanaca. Smesu preručite u dobro podmazan okrugli kalup za tortu i pecite na 200 stepeni oko 15-20 minuta. Gotovu i ohlađenu koru presecite na pola pa filujte sledećim filom.
Za fil Vam je potrebno :
- 250 gr kesten pirea
- 250 gr putera ili margarina
- 150 gr šećera u prahu
- 100 gr čokolade
- 1/2 l slatke pavlake
Dobro umutite puter sa šećerom u prahu pa umešajte kesten pire i još malo mutite. Čokoladu istopite i dodajte u fil i dobro izmešajte da se sjedini. Nafilujte koru sa polovinom količine fila , preklopite drugom korom pa premažite celu tortu ostatkom fila (odozgo i sa strane). Umutite slatku pavlaku pa kašikom stavljajte na površinu torte ili premažite celu tortu. Ohladite tortu i uživajte !
P.S. Odlična , jednostavna i brza torta ! :-D  
 

6 коментара:

  1. Ova torta mi se zaista svidja! Moram da probam :)

    ОдговориИзбриши
  2. ajme draga moja....sad sam ručala i ova bi mi torta sjela ko kec na desetku:)).....
    pusa:))....

    ОдговориИзбриши
  3. obožavam kesten,a ovde ide famoynih pola kilograma...fenomenalno...

    ОдговориИзбриши
  4. Drage moje devojke, torta je fenomenalna ! Preporucujem je od srca! Veliki pozdrav za sve i hvala Vam :-D

    ОдговориИзбриши
  5. I ja obozavam kesten, a moji ne, pa zato slabo kad spremam nesto sa kestenom. A ovo cu vec naci priliku da isprobam.

    ОдговориИзбриши
  6. Hvala Olgice necete se pokajati ! Mozda ukucani i zavole kesten posle ove torte :-D Pozdrav!

    ОдговориИзбриши