среда, 14. јул 2010.

Slani štapići II

8

- 500 gr brašna
- 1 kockica kvasca
- 3 dl mlakog mleka
- 2 kašike jogurta 
- 1 dl ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
U 2 dl mlakog mleka stavite šećer i izmrvljeni kvasac, razmutite i ostvite da nadođe. U vangu stavite pola količine brašna, so, ulje, jogurt, nadošli kvasac i mesite testo postepeno dodajući ostatak mleka i brašna. Testo treba da bude meko i glatko. Ostavite testo da nadođe. nadošlo testo premesite i podelite ga na 20 malih loptica (ako želite duže štapiče testo podelite na 10 loptica). Oblikujte štapiće i ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje. Ostavite štapiće da odstoje u plehu još 20 minuta, stavite premaz preko njih i pecite   ih na 200 stepeni 15 minuta. Gotove štapiće prekrijte krpom i ostavite da se tako pokriveni prohlade.
Za premaz Vam je potrebno :
- 2 kašike brašna
- 1 kašika soli
- 6 kašika vode
Pomešajte brašno i so pa mešajte polako dodajući vodu da se ne stvore grudvice. Premaz treba da bude gladak i gust. Stavite smesu u kesicu za zamrzivač, malo odsecite ćošak kesice i išarajte štapiće.
P.S. Mekani i ukusni ! Od ovog testa možete praviti i podlogu za picu ! Prijatno !

Related Posts:

  • Kiflice - oko 700 gr brašna- 4 jajeta- 1 kockica kvasca- 2 dl toplog mleka- 1,5 dl ulja- 1 ravna kašika soli- 1 kašičica šećera- nadev po želji (sir, šunka, … Read More
  • Kroasani by AndrijanaSavršeni su ! Andrijana draga svaka čast ! Sve tačno u meru! Nemam više nijedan komentar !!    P.S.  !!! … Read More
  • Hleb sa graham brašnom - 250 gr belog brašna- 200 gr pšeničnog graham brašna - 1 kesica suvog kvasac- 2 dl mleka- 1 dl jogurta - 1 ravna kašika meda- 1 kesica pra… Read More
  • Pecivo sa susamom- oko 500 gr brašna- 3 dl mleka + malo za premazivanje- 70 gr margarina- 1 kesica suvog kvasca- 2 kašike pečenog susama- 2 kašičice soli- 1/2 kašičice… Read More
  • Hleb sa graham brašnom 2 - 220 gr belog brašna- 40 g graham brašna- 30 gr meda- 175 ml vode- 1 kesica suvog kvasca- kašičica soli- malo raženih ili ovsenih pahuljicaRazmutite… Read More

8 коментара:

  1. Jovana pa ti si pravi heroj da ukljucis rernu na ovoj temperaturi....ja moje stapice pravim ovako ali ih napravim duguljaste kao u pekari...pozdrav

    ОдговориИзбриши
  2. Pravim ih ja duguljaste ali je sestricina rekla da hoce male i tetka mora male da napravi! :-)))) Dok klima radi nije strasno :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Planiram da isprobam ovaj recept, ne sumnjam da je odlican. Stapici na slici divno izgledaju! Moram da priznam da sam u ponedeljak, prvi put posle duzeg vremena, napokon ponovo nasla slane stapice u lokalnoj pekari. Kao mala sam ih stalno tamanila, moji su ih kupovali sestri i meni za uzinu kada krenemo u skolu, a onda su jednostavno nestali, izasli iz mode valjda i vec dugo nigde po kraju ne mogu da ih nadjem. Secam se da sam imala obicaj da prvo poskidam so sa njih, pa tek onda pojedem testo. Nista se nije promenilo, to sam uradila i sada, mnogo godina kasnije, kada sam ih opet probala. :)))

    ОдговориИзбриши
  4. Hehehe isto sam i ja radila pre mnoooooooogo godina i u pravu si, jednostavno ih vise nije bilo! Cak i kad pitam jel imate slane stapice oni me zbunjeno gledaju kao da ne znaju sta je to! Ovi stapici su po meni najslicniji tim kupovnim iz naseg detinjstva! Veliki pozdrav draga Svetlana :-D

    ОдговориИзбриши
  5. Divno Jovana, svaki komentar je suvisan :)
    Ne znam zasto, i ja mnooogo volim da mesim leti.

    ОдговориИзбриши
  6. Draga moja, ovi stapici slani bas mame, ali ja cu ipak pricekati da malo zaladi. Tebi, svaka cast:)) Pusa

    ОдговориИзбриши
  7. Imas divne receptice,rado cu da isproban neke...
    Draga svrati do mene po nagradu

    ОдговориИзбриши
  8. Drage moje Tasa, Biljana i Sonja hvala Vam od srca ! Uzivajte! Pozdrav! :-D

    ОдговориИзбриши