петак, 25. јун 2010.

Pljeskavice sa susamom

4

- 500 gr mlevene junetine
- 150 gr susama 
- oko 70 gr prezli
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica senfa 
- 1 veći čen belog luka
- začin C, peršun, biber, muskantni orah 
U mleveno meso stavite jaje, prezle, rendani kačkavalj, pavlaku, senf, sitno seckan ili izgnječen beli luk i peršun, malo muskantnog oraha, začin C i biber po ukusu. Sve ovo zamesite tako da dobijete masu od koje možete praviti oblik pljeskavice. Podelite smesu na 4 dela, pa oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u susam sa obe strane i stavljajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite pljeskavice na 180 stepeni oko 30 minuta. Pre služenja  na svaku pljeskavicu stavite po kašiku pavlake i služite uz pomfrit ili već po želji.
P.S. Neobične i  preukusne pljeske :-D ! 

Related Posts:

  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More

4 коментара:

  1. Ovo mi izgleda predobro, morat cu isprobati recept.Hvala draga:))

    ОдговориИзбриши
  2. Samo napred draga Biljana, super su ! Prijatno ! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. A zasto u rerni, zar nije najlogicnije da se prze u tiganju u ulju?

    ОдговориИзбриши
  4. Anoniman , u rerni se prze gotovo bez masnoce ali vi mozete po zelji da ih isprzite i na ulju. Veliki pozdrav ;-)

    ОдговориИзбриши