Za koru Vam je potrebno :
- 7 belanaca
- 200 gr šećera u prahu
- 200 gr kokosa
- 1 kesica praška za pecivo
Dobro umutite belanca sa šećerom pa dodajte kokos i prašak za pecivo. Pleh obložite papirom za pečenje, sipajte smesu za koru i pecite na 200 stepeni oko 20-tak minuta. Gotovu koru ostavite da se ohladi.
Za krem Vam je potrebno :
- 1 l mleka
- 350 gr margarina
- 200 gr šećera
- 4 pune kašike gustina
- 7 žumanaca
- 4 kesice vanil šećera
- 1 kesica šlaga
- 7 žumanaca
- 4 kesice vanil šećera
- 1 kesica šlaga
- malo kokosa za posipanje kolača
Od 1 l mleka odvojte 1 dl pa preostalo stavite da prokuva. Odvojenih 1 dl mleka umutite mikserom sa žumancima, šećerom, vanil šećerom i gustinom pa zakuvajte u provrelo mleko. Dok je fil još vruć dodajte margarin pa dobro izmutite mikserom i ostavite da se ohladi. Umutite šlag pa odvojte 4 pune kašike i dodajte ga u dobro ohlađen fil i stavite krem preko kore. Odozgo pospite kokos i ostavite kolač da se dobro ohladi (najbolje preko noći).
P.S. Izvanredno kremasto ! Hvala mojoj divnoj sestri na receptu za ovaj preukusan kolač ! :-D
Aaaa dobit ću sto kila od tvojih finih recepata:)
ОдговориИзбришиHvala što ih dijeliš s nama.
Pozdrav
hehehehehehe neces Zondra ! Ruckaj i redovno vezbaj i nemas problema sa kilazom !:-D
ОдговориИзбриши