- 500 gr junećeg mesa
- 250 ml soka od paradajza
- 3 veće glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica bosiljka
- lovorov list, peršun
- začin C, biber
Luk iseckajte sitno pa ga propržite na ulju dok ne postene žućkast uz povremeno dolivanje po malo vode. Zatim dodajte alevu papriku, dva-tri lovorova lista i junetinu iseckanu na kockice. Nalijte vodom da ogrzne i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi. Povremeno promešajte i dolijte po malo vode. Kad je meso skoro omekšalo sipajte sok od paradajza, začinite po želji, dodajte biber i seckan peršun i prodinstajte još nekih 15-tak minuta da se sok malo ukuva. Na samom kraju dodajte bosiljak. Služite toplo uz makarone po želji ili sa pire krompirom.
P.S. Divota ! :-)))
Oh, evo meni subotnjeg ručka sa integralnom testeninom (da izvuče stvar)! :) Bravo Joko, super recept
ОдговориИзбришиHvala Tanjice zaista je super, uzivaces sigurno :-D
ОдговориИзбришиMmm Jovana, ovo je odlično. Ima jedan veliki minus kod tvoga bloga, a taj je da uvijek nakon posjeta ogladnim;). Ali valjda je to i cilj, zar ne? Pozdrav.
ОдговориИзбришиHehehehe LadyA upravo to je moj cilj ! HVala Vam ! Veliki pozdrav :-D
ОдговориИзбришиJa sam ovo juče kuvala... Ukus fenomenalan, kao mamin, kada sam bila mala! Bravo Joko, divno je, malo je dosadno dok se skuva, tri dana mu treba, ali DIVNOOOOO!!!
ОдговориИзбришиHVALA DRAGA JOVANICE NA DIVNOM RECEPTU.
ОдговориИзбришиA kadda i gde ide sargarepa?
ОдговориИзбришиRecept je super, gulas je preukusan :)) Ubaci jos neki dobar a lak recept :) Pozz
ОдговориИзбришиRecept je super...Jednostavno,a ukusno:-)
ОдговориИзбришиnissam jos pravio, ali me odusevila jednostavnost, odlicno.
ОдговориИзбришиAKo bude improvizacije, a ispadne fino i ukusno, pisem
Ja sam O D U S E V LJ E N A...uz krompir pire...mmmmmm....
ОдговориИзбришиUpravo spremam pa cemo videti kako ce ispasti ;-)
ОдговориИзбришиHvala svima na divnim komentarima :-) Anoniman da li vam se dopao??Pozdrav za sve :-)
ОдговориИзбришиMoj prvi gulas u zivotu. Krckanje je pri kraju... i miris i ukus a i izgled...
ОдговориИзбришиBice to jedan dobar rucak :)
Anoniman , hvala na poverenju i isprobavanju ovog sjajnog gulasa! Nadam se da ste uzivali! Puno pozdrava! :-)
ОдговориИзбришиFenomenalno
ОдговориИзбришиAniniman hvala puno :-)
ОдговориИзбриши