четвртак, 13. мај 2010.

Zapečena piletina

0

- 2 veća bela mesa
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
- 1 kisela pavlaka
- 1 dl mleka
- 1 veći kiseli krastavac
- 1 kašika senfa
- 1 kašika susama
- peršun, dva čena belog luka
Meso isecite na tanje snicle pa svaku sniclu uvaljajte u prah krem čorbe od pečuraka i slažite u podmazanu vatrostalnu činiju. Kad složite sve stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni i ostavite 5 min u rerni. U međuvremenu izmešajte pavlaku, mleko, seckan krastavac, senf, susam, iseckan beli luk i peršun. Izvadite meso, sačekajte par minuta pa prelijte smesu preko mesa (treba da sacekate malo jer ako prelijete hladnu pavlaku ili mleko rizikujete da Vam pukne vatrostalna činija koja je vrela!) i vratite u rernu da se peče još oko 40 minuta. Služite uz njoke od krompira ili pirinač ili uz šta god želite.
P.S. Vrlo brzo se sprema i jako je ukusno ! Preko njoka možete sipati kečap ili sos po želji !

Related Posts:

  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Mesni rolat sa pečenicom i kačkavaljem- 500 gr mlevenog mesa- 150 gr dimljenog kačkavalja- 100 gr pečenice- 2 kašike prezli- 1 jaje + 1 žumance za premazivanje- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Torta od mlevenog mesa - 450 gr mešanog mlevenog mesa- 4 veća kuvana krompira- 1 veća šargarepa- 2 kuvana jajeta - 1 sveže jaje - 1 glavica crnog luka- 3 čena bel… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More
  • Pohovana piletina na 2 načina 1 način  - 500 gr pilećeg belog mesa - 150 gr dimljenog kačkavalja - 3 kašike brašna- 3 kašike prezli - 1 jaje- 1 kašičica aleve… Read More

0 коментара:

Постави коментар