четвртак, 13. мај 2010.

Zapečena piletina

0

- 2 veća bela mesa
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
- 1 kisela pavlaka
- 1 dl mleka
- 1 veći kiseli krastavac
- 1 kašika senfa
- 1 kašika susama
- peršun, dva čena belog luka
Meso isecite na tanje snicle pa svaku sniclu uvaljajte u prah krem čorbe od pečuraka i slažite u podmazanu vatrostalnu činiju. Kad složite sve stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni i ostavite 5 min u rerni. U međuvremenu izmešajte pavlaku, mleko, seckan krastavac, senf, susam, iseckan beli luk i peršun. Izvadite meso, sačekajte par minuta pa prelijte smesu preko mesa (treba da sacekate malo jer ako prelijete hladnu pavlaku ili mleko rizikujete da Vam pukne vatrostalna činija koja je vrela!) i vratite u rernu da se peče još oko 40 minuta. Služite uz njoke od krompira ili pirinač ili uz šta god želite.
P.S. Vrlo brzo se sprema i jako je ukusno ! Preko njoka možete sipati kečap ili sos po želji !

0 коментара:

Постави коментар