четвртак, 13. мај 2010.

Pita od mladog luka i sira

0


- 500 gr kora za pitu
- 400 gr sitnog sira
- 4 jajeta
- 3 dl mleka
- 2 dl kisele pavlake
- 2 veze mladog luka
- 1 kesica praška za pecivo 
- ulje , so
Luk očistite, isecite na kolutiće pa malo posolite i ostavite da odstoji 15-tak minutaa onda ga dobro iscediti. U vanglicu izgnječite sir, dodajte 2 jajeta i oceđen luk pa sve dobro izmešajte i posolite po ukusu (pazite samo koliko je sir slan da ne presolite ! ). Uzmite jednu koru pa je isecite na 4 kvadrata pa tri kvadrata premažite malo uljem i ređajte jedan na drugi al tako da im se ne poklapaju ivice pa stavite četvrti i na njega kašiku fila (vidite sliku) pa uvijte u kvadrat i stavite u pouljen pleh tako da su završeci kora okrenuti na dole. Tako uradite sa svim korama. Umutite ostala 2 jajeta, prašak za pecivo, mleko i pavlaku i prelijte preko pite i stavite da se peče na 200 stepeni dok ne porumeni. Služite uz jogurt ili kiselo mleko.
P.S. Idealan i ukusan doručak ili večera ! Mladi luk možete da zamenite prazilukom ako želite ! Prijatno ! 

0 коментара:

Постави коментар