петак, 7. мај 2010.

Kroketi od pečuraka i krompira

0

- 2 veća krompira
- 250 gr pečuraka
- 50 gr kačkavalja 
- 2 jajeta + 2 jajeta za pohovanje
- 100 gr prezli + 150 gr za pohovanje
- začin C , peršun
- 100 gr brašna
Krompir oljuštite i skuvajte pa ga ispasirajte (kao za pire krompir) . Pečurke naseckajte sitno, izdinstajte i dobro ocedite od tečnosti. Sjedinite pasiran krompir i pečurke, dodajte sitno rendan kačkavalj, 2 jajeta, prezle, sitno seckan peršun i začinite po želji. Masu dobro umesite rukama, pravite krokete, uvaljajte ih prvo u brašno , pa u umućena jaja i na kraju u prezle i pržite sa svih strana dok ne dobiju zlatno žutu boju. Kad su gotovi vadite ih na salvetu da se ocede od viška masnoće. Služite ih tople kao prilog uz meso i salatu.
P.S. Ove fantastične krokete možete jesti i bez mesa tj samo uz zelenu salatu i opet ćete uživati u svakom zalogaju ! 

0 коментара:

Постави коментар