петак, 16. април 2010.

"Sarmice" sa džemom

0

- 1 kg brašna
- 1 svež kvasac
- 2 šolje mleka (šolje su od 2 dl)
- 1 šolja ulja 
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
- Za premazivanje : 1 žumance i oko 100 gr hladnog margarina za rendanje
U mlako mleko izmrvite kvasac,dodajte šećer i so i ostavite da nadođe.Od brašna,nadošlog kvasca i ulja zamesite glatko testo pa ga ostavite oko 20-tak minuta da nadođe.Premesite nadošlo testo,podelite ga na 12 jednakih jufkica,svaku razvijte u krug debljine 0,5 mm,isecite tako da se dobijete 4 trouglića,na svaki stavite kašičicu džema pa uvijajte kao sarmice (prvo stranice pa urolamo).Ređajte u pleh koji nije potrebno podmazivati.Svaku "sarmicu" premažite umućenim žumancetom i odozgo narendajte margarin (margarin izvadite iz frižidera tek kad treba da ga rendate).Pecite na 200 stepeni oko 15-tak minuta.
P.S.Mekane kao duša !!!! 

0 коментара:

Постави коментар