субота, 24. април 2010.

Gurmanske kiflice

0

- 300 gr sira (feta ili neki sitan sir)
- 2 jaja+1 jaje za premazivanje
- 600 gr brašna
- 8 kašika mleka
- 8 kašika ulja
- 1 kesica praška za pecivo , so
- 1-2 viršle ili 100 gr šunke 
- susam 
Sir izmrvite sitno , dodajte jaja , ulje , mleko i so i sve zamesite sa brašnom pomešanim sa praškom za pecivo . Izradite testo pa ga podelite na 2 jufke.Razvucite jufke na debljinu 0,5 mm, podelite ih na 8 delova (možete i na više delova ako želite manje kiflice ) pa na svaki deo stavljajte po 2 kružića naseckane viršle (ako su kiflice manje stavite po 1 kružić) ili po malo narendane šunke . Uvijati u kiflice,ređati u podmazan pleh,premazati umućenim jajetom i posuti susamom.Peći na 200 stepeni oko 25 min.
P.S.Odličan gurmanski ukus ! 
Napomena : Zahvaljujući mom suprugu , koji je želeo da slika kiflice , na slici se ne vide viršle  (ipak je bolji degustator! :-D ) ! Hvala na razumevanju !  

0 коментара:

Постави коментар