петак, 23. април 2010.

Burek sa sirom

2


500 gr debljih kora za pitu
- 300 gr sira
- 2 dl vode
- 2 dl ulja
Stavite vodu i ulje u šerpicu da se zagreje.Tom mešavinom podmažite okruglu tepsiju pa stavite 3 kore ali tako da im vise krajevi van tepsije (pola kora u tepsiji pola van nje).Premažite kore mešavinom vode i ulja,stavite dve kore,pa nadrobite malo sira pa opet kore i tako redom dok ne utrošite sve kore i sir. Natapajte dobro kore ! Preklopite krajeve koji vise i "ušuškajte" burek i premažite ostatkom mešavine vode i ulja. Stavite da se peče na 200 stepeni oko 25 min. Gotov burek prevrnite na tacnu i secite (na slici je ne prevrnut burek jer sam htela da vidite kako izgleda čim izađe iz rerne :-D )
P.S.Ukusan način da počnete novi dan ! 

Related Posts:

  • Empanade- 200 gr brašna- 50 gr margarina- 50 ml vode- 1 kašičica slatke aleve paprike- 1 kašičica soli - 60 gr siraU vanglicu pomešajte brašno, so i alev… Read More
  • Savijača sa sirom - oko 380 gr brašna- 300 gr sira - 2 dl mlake vode- 3 kašike ulja- kašičica soliU vanglicu pomešajte brašno , ulje i so pa postepeno dodavajte v… Read More
  • Trouglovi sa sirom- oko 800 gr brašna- 200 gr sira- 100 gr margarina - 1 kockica kvasca- 2 dl mlakog mleka- 2 dl jogurta- 1 dl ulja - 1 kašičica šećera- 1 kaš… Read More
  • Slani štapići II- 500 gr brašna- 1 kockica kvasca- 3 dl mlakog mleka- 2 kašike jogurta - 1 dl ulja- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soliU 2 dl mlakog mleka stavite… Read More
  • Krofne II- oko 800 gr brašna- 1/2 l mlakog mleka- 1 kockica kvasca - 3 kašike šećera - 2 žumanca- 2 kašike masti- 1 kašičica soli- šećer u prahu za p… Read More

2 коментара:

  1. Zdravo,probaj Burek,ovaj recept;1kg brasna(kvalitetnog),600 ml vode,30 gr soli prirodne krupne(nikako druga so),zatim mesi te sastojke 25 minuta.Podeli zatim testo na kugle od 200gr,zamesi dobro svaku kuglu i namazi smesom(pola ulja i pola topljenog butera),tako namazane da sedu na sto 20 minuta,pa onda i tegli.Pogledaj Video burek kod mene.Veliki pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Surac sigurno cu probati i javiti kako je uspeo burek! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши