петак, 23. април 2010.

Burek sa sirom

2


500 gr debljih kora za pitu
- 300 gr sira
- 2 dl vode
- 2 dl ulja
Stavite vodu i ulje u šerpicu da se zagreje.Tom mešavinom podmažite okruglu tepsiju pa stavite 3 kore ali tako da im vise krajevi van tepsije (pola kora u tepsiji pola van nje).Premažite kore mešavinom vode i ulja,stavite dve kore,pa nadrobite malo sira pa opet kore i tako redom dok ne utrošite sve kore i sir. Natapajte dobro kore ! Preklopite krajeve koji vise i "ušuškajte" burek i premažite ostatkom mešavine vode i ulja. Stavite da se peče na 200 stepeni oko 25 min. Gotov burek prevrnite na tacnu i secite (na slici je ne prevrnut burek jer sam htela da vidite kako izgleda čim izađe iz rerne :-D )
P.S.Ukusan način da počnete novi dan ! 

2 коментара:

  1. Zdravo,probaj Burek,ovaj recept;1kg brasna(kvalitetnog),600 ml vode,30 gr soli prirodne krupne(nikako druga so),zatim mesi te sastojke 25 minuta.Podeli zatim testo na kugle od 200gr,zamesi dobro svaku kuglu i namazi smesom(pola ulja i pola topljenog butera),tako namazane da sedu na sto 20 minuta,pa onda i tegli.Pogledaj Video burek kod mene.Veliki pozdrav...

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala Surac sigurno cu probati i javiti kako je uspeo burek! Veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши