четвртак, 17. јун 2010.

Belo meso sa susamom

3

Za marinadu Vam je potrebno:
- belo meso od jednog pileta
- 50 ml soja-sosa
- 2 kašike belog vina
- 1 kašika ulja od susama
Belo meso iseckajte na kockice a ostale sastojke izmešajte, stavite meso u pripremljenu marinadu i ostavite da odstoji 2 h. U međuvremenu pripremite masu za pohovanje piletine.
Za pohovanje Vam je potrebno :
- 1 šolja brašna (šolja od 2 dl)
- 1 jaje
- 150 ml vode
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica aleve paprike (ljute po želji)
- soli po ukusu
Sve sastojke izmešajte i ostavite da stoji oko 1h. Izvadite piletinu iz marinade pa je prosušite malo, uvaljajte je u masu za pohovanje i pržite u dubljem vrelom ulju oko 15-tak minuta sa svih strana. Meso vadite na papirni ubrus da se ocedi od suvišne masnoće. Pripremite sada sos.
Za sos Vam je potrebno:
- 75 ml vode
- 50 ml kečapa
- 50 ml meda
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike susamovog ulja
- 3 češnja izgnječenog belog luka
- 2 kašike pečenog susama
Sve sastojke , sem pečenog susama, izmešajte i stavite u tiganj da provri pa krčkajte još oko 5 minuta. Dodajte ispečeno meso u sos, pospite pečenim susamom i služite sa npr. barenim povrćem i testeninom po želji.
P.S Savršen ukus! Probajte i uživajte! 
 

Related Posts:

  • Punjene korpice od mlevenog mesa- 500 gr mlevenog mesa- 2 parčeta hleba- 2 jaja- 1 glavica crnog luka- 1 kesica instant pire krompira- začin C, biber, peršunLuk sitno iseckajte, a hl… Read More
  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More
  • Junetina sa pečurkama- 700 gr junećeg mesa (od buta)- 300 gr pečuraka- 2 dl kisele pavlake- 1/2 kašičice šećera - 50 gr margarina- peršun, so, biberMeso isecite na tr… Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More

3 коментара: