четвртак, 17. јун 2010.

Belo meso sa susamom

3

Za marinadu Vam je potrebno:
- belo meso od jednog pileta
- 50 ml soja-sosa
- 2 kašike belog vina
- 1 kašika ulja od susama
Belo meso iseckajte na kockice a ostale sastojke izmešajte, stavite meso u pripremljenu marinadu i ostavite da odstoji 2 h. U međuvremenu pripremite masu za pohovanje piletine.
Za pohovanje Vam je potrebno :
- 1 šolja brašna (šolja od 2 dl)
- 1 jaje
- 150 ml vode
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica aleve paprike (ljute po želji)
- soli po ukusu
Sve sastojke izmešajte i ostavite da stoji oko 1h. Izvadite piletinu iz marinade pa je prosušite malo, uvaljajte je u masu za pohovanje i pržite u dubljem vrelom ulju oko 15-tak minuta sa svih strana. Meso vadite na papirni ubrus da se ocedi od suvišne masnoće. Pripremite sada sos.
Za sos Vam je potrebno:
- 75 ml vode
- 50 ml kečapa
- 50 ml meda
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike susamovog ulja
- 3 češnja izgnječenog belog luka
- 2 kašike pečenog susama
Sve sastojke , sem pečenog susama, izmešajte i stavite u tiganj da provri pa krčkajte još oko 5 minuta. Dodajte ispečeno meso u sos, pospite pečenim susamom i služite sa npr. barenim povrćem i testeninom po želji.
P.S Savršen ukus! Probajte i uživajte! 
 

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Piletina u limunu- 4 bataka sa karabatacima- 2 dl belog vina- 6 čena belog luka- 1 veći limun- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)- so, b… Read More
  • Brza piletina- 400 gr pilećeg mesa (belo meso, bataci..)- 100 gr pirinča- 100 gr kukuruza- 100 gr graška- 1 crvena paprika- 3 kašike kikiriki putera- 2 kašike soja… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More

3 коментара: