среда, 16. јун 2010.

Zapečene pljeskavice

2


- 300 gr mlevenog junećeg mesa
- 3 jaja
- 1 glavica manjeg crnog luka
- puna šaka prezli
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl jogurta
- so, biber, peršun
Izmešajte meso sa jednim jajetom, malo seckanog peršuna, prezlama i sitno seckanim crnim lukom, začinite po želji sa solju i biberom pa dobro umesite. Pravite manje pljeskavice (meni je ispalo 7 komada). U pleh stavite foliju , nauljite je i poređajte pljeskavice pa stavite da se peku na 200 stepeni oko 30 minuta. U međuvremenu umutite pavlaku, jogurt, preostala dva jajeta i malo seckanog peršuna. Vatrlostalnu činiju nauljite. Kad su pljeskavice gotove porešajte ih u vatrostalnu činiju, prelijte ih umušenim prelivom i stavite da se zapeče u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Služite uz salatu po želji.
P.S. Po želji naravno možete pljeskavice služiti sa pomfritom ili već po želji ! Nama je bila sasvim dovoljna salata ! Super je !  

Related Posts:

  • Ćufte sa makaronama i kačkavaljem - 400 gr mlevenog mesa- 400 gr barenih makarona- 400 gr rendanog kačkavalja- 5 dl mleka- 60 ml kečapa- 60 ml senfa- 2 kašike brašna- 1 puna šaka prez… Read More
  • Pohovana piletina na 2 načina 1 način  - 500 gr pilećeg belog mesa - 150 gr dimljenog kačkavalja - 3 kašike brašna- 3 kašike prezli - 1 jaje- 1 kašičica aleve… Read More
  • Kokos piletina - 500 gr pilećeg belog mesa- 120 gr brašna- 150 gr kokosa- 2 jajeta- origano, začin CMeso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i zač… Read More
  • Torta od mlevenog mesa - 450 gr mešanog mlevenog mesa- 4 veća kuvana krompira- 1 veća šargarepa- 2 kuvana jajeta - 1 sveže jaje - 1 glavica crnog luka- 3 čena bel… Read More
  • Mesni rolat sa pečenicom i kačkavaljem- 500 gr mlevenog mesa- 150 gr dimljenog kačkavalja- 100 gr pečenice- 2 kašike prezli- 1 jaje + 1 žumance za premazivanje- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More

2 коментара:

  1. Анониман16. јун 2010. 23:36

    Recept za brze kiflice sam isprobala, a sad idemo dalje:)
    Pusa Jovana

    ОдговориИзбриши
  2. Draga Zondra , nadam se da su Vam se dopale kiflice ! Hvala sto me podrzavate i isprobavate moje recepte! Veliki pozdrav za Vas ! :-*

    ОдговориИзбриши