четвртак, 17. јун 2010.

Riblje ćufte u sosu od pečuraka

5

- 1 kg fileta soma 
- 2 jajeta
- 2 pune šake prezli
- 3 čena belog luka
- malo kukuruznog brašna 
- začin C, peršun
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
Filete dobro iscedite od vode i izmiksirajte u blenderu. Beli luk i peršun sitno naseckajte. U samlevene filete dodajte luk, peršun, jaja i prezle, začinite po želji i dobro umesite kompaktnu smesu. Pravite ćufte veličine loptice za ping-pong (ispadne 20 ćuftica). Uvaljajte ih u kukuruzno brašno i pecite na zagrejanom ulju. Ćufte vadite na papirne ubruse da upiju višak tečnosti. Kesicu krem čorbe razmutite u duplo manje mlake vode nego što piše na kesici pa prokuvajte da dobijete sos. Stavite ćufte u sos i prokrčkajte još 2 minuta pa sklonite. Služite sa prilogom po želji.
P.S. Nesvakidašnje i preukusne ćufte !  Ja sam ih služila sa barenim pirinčem i graškom, ova kombinacija ide odlično ! 
 

Related Posts:

  • Piletina u foliji- 500 gr pilećeg belog mesa- 50 gr suvog grožđa- 2 kašike meda- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)- 1,5 dl belog vina- 1 puna kašika kečapa- 1 p… Read More
  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More
  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More
  • Zapečeni svinjski file sa jabukama- 500 gr svinjskog filea- 2 jabuke- 2 dl belog vina- 1 manji praziluk- 1 kašika gustina- 2 češnja belog luka - peršun, začin CSvinjski file iseci… Read More

5 коментара:

  1. Thank you to visit my blog ! Best regards !

    ОдговориИзбриши
  2. Hola Pozo, como ves, este blog es sobre cocina y cocinar, y no sobre futbol! Jejeje, vosotros Gauchos solo piensan en esto!
    Saludos amigo!

    Jovana izvini, bilo je jače od mene. :)
    Da li se riba prvo kuva pa melje, ili ide sirova? Ja ću pokušati sa oslićem, iako sam dunavsko dete, ne ljubim somovinu.

    ОдговориИзбриши
  3. Tanjice riba ide sveža, samo je odmrzni i dobro iscedi od vode. Možes koristiti filete bilo koje ribe, bitno je da nema kostiju. :-*

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo deluje prelepo, već sutra isprobavam :D.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala Lenka :-D Nadam se da će Vam se svideti ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши