четвртак, 7. октобар 2010.

Junetina sa pečurkama

2

- 700 gr junećeg mesa (od buta)
- 300 gr pečuraka
- 2 dl kisele pavlake
- 1/2 kašičice šećera 
- 50 gr margarina
- peršun, so, biber
Meso isecite na trake, šampinjone na veće komade a luk na rebarca. Na magarinu uz dodatak malo ulja ispecite meso sa svih strana (posolite i pobiberite meso kad stavite da se peče), pa ga izvadite i stavite na toplo mesto. U istu masnoću stavite luk, dodajte šećer i so i pržite luk dok skroz ne omekša. U čist tiganj procedite luk i masnoću pa u "čistu" masnoću stavite pešurke i propržite ih oko 3 minuta. Vratite meso , dodajte peršun, kiselu pavlaku, još začinite po ukusu i samo sačekajte da proključa pa servirajte uz prilog po želji . :-D
P.S. Divno, ukusno i mekano meso se savršeno uklopilo sa , meni omiljenim , pečurkama i pavlakom a sve dopunjeno makaronama ! Jednostavan i brz ručak ili večera ! Luk procedite kroz metalnu cediljku a sve zato da bi sos bilo gladak (sa lukom uradite šta želite ali ga ne vraćajte u sos ) :-D ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Mesni rolat sa paradajzom- 500 gr mlevenog junećeg mesa - 4 jaja (2 tvrdo kuvana i 2 sveža ) - 100 gr seckane čajne kobasice - 600 gr paradajza - 50 gr ovčijeg sira - 50 gr fe… Read More
  • Piletina u mlečnom sosu- 500 gr pilećeg belog mesa - 1 glavica crnog luka - 2 struka mladog luka - kašika mlevene crvene paprike - 200 ml vode  - kašika brašna - 250 ml… Read More
  • Zapečene makarone sa spanaćem i sirom- 3 jaja - 200 gr makarona  - 200 gr feta sira - 200 gr spanaća - šolja jogurta (šolja od 2 dl) - šolja mleka - pola kesice praška za pecivo - so… Read More
  • Torta od belog mesa- 2 veća komada belog mesa - 400 gr rendanog kačkavalja - 4 jaja - 1,5 čaša pavlake - brašno - margarin - so, biber Meso isecite na šnicle - od svakog… Read More
  • Pileće šnicle u sosu od badema- 2 komada pilećeg belog mesa - 100 gr mlevenih badema - 1 dl belog vina - 1 kisela pavlaka  - malo mlevenog muskantnog oraščića - začin C Svaki … Read More

2 коментара: