среда, 6. октобар 2010.

Fileti ribe u mleku

6



- 3 veća fileta ribe (po želji) 
- 5 dl mleka
- 1 praziluk ili crni luk
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Filete ostavite da se odmrznu pa svaki presecite na dva dela. U dublji tiganj sipajte mleko  dodajte praziluk iseckan na kolutove ili crni luk na rebarca, so, biber, muskatni oraščić i sve promešajte. Složite ribu u tu mešavinu i stavite na laganu vatru da se kuva Pogledajte donju sliku). Kad prokuva krčkajte još 20 - tak minuta i jelo je gotovo. Po želji možete , kao i ja, da izvadite filete i na kratko ih propržite na malo ulja da porumene, ali i ne morate ( propržila sam ih za supruga a ja sam jela kuvane :-D ). Vadite filete na tanjir pa prelijte sa malo mleka u kome se kuvalo i služite uz prilog po želji. :-D
P.S. Brza , mekana i veoma ukusna riba! Ja sam stavljala filete pangasiusa , a služila sam uz krompir salatu - kombinacija je savršena! Prijatno ! :-)))))

Related Posts:

  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More
  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Piletina sa medom- 400 gr pilećeg belog mesa- 3 kašike meda- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)- 2 kašike ulja- 1 kašičica karija- začin CMeso iseckajte na kocke… Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More

6 коментара:

  1. odlično izgleda Joja, svaka čast, pravi si Karapanđa!!!
    Pusaa!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehehehe hvala draga moja Zondra na komentarima ! Veliki pozdrav ! :-*

    ОдговориИзбриши
  3. Koliko fantasticnih recepata, od moje zadnje posjete i svi su jednako primamljivi. Bravo Jovana:))
    Pusa

    ОдговориИзбриши
  4. Baš sam isplanirala da danas nešto napravim sa ribljim filetima, i sad znam i šta ću!!!Hvala Jovana na receptu :)))

    ОдговориИзбриши
  5. ja sam isto probala i svi su se odusevili. Jednostavno, zdravo i dibro
    Hvala puno

    ОдговориИзбриши