- 3 veća fileta ribe (po želji)
- 5 dl mleka
- 1 praziluk ili crni luk
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice muskatnog oraščića
Filete ostavite da se odmrznu pa svaki presecite na dva dela. U dublji tiganj sipajte mleko dodajte praziluk iseckan na kolutove ili crni luk na rebarca, so, biber, muskatni oraščić i sve promešajte. Složite ribu u tu mešavinu i stavite na laganu vatru da se kuva Pogledajte donju sliku). Kad prokuva krčkajte još 20 - tak minuta i jelo je gotovo. Po želji možete , kao i ja, da izvadite filete i na kratko ih propržite na malo ulja da porumene, ali i ne morate ( propržila sam ih za supruga a ja sam jela kuvane :-D ). Vadite filete na tanjir pa prelijte sa malo mleka u kome se kuvalo i služite uz prilog po želji. :-D
P.S. Brza , mekana i veoma ukusna riba! Ja sam stavljala filete pangasiusa , a služila sam uz krompir salatu - kombinacija je savršena! Prijatno ! :-)))))
odlično izgleda Joja, svaka čast, pravi si Karapanđa!!!
ОдговориИзбришиPusaa!!!
Hehehehehe hvala draga moja Zondra na komentarima ! Veliki pozdrav ! :-*
ОдговориИзбришиObozavam ribu. Jako zanimljiv recept :)
ОдговориИзбришиKoliko fantasticnih recepata, od moje zadnje posjete i svi su jednako primamljivi. Bravo Jovana:))
ОдговориИзбришиPusa
Baš sam isplanirala da danas nešto napravim sa ribljim filetima, i sad znam i šta ću!!!Hvala Jovana na receptu :)))
ОдговориИзбришиja sam isto probala i svi su se odusevili. Jednostavno, zdravo i dibro
ОдговориИзбришиHvala puno