четвртак, 17. јун 2010.

Belo meso sa susamom

3

Za marinadu Vam je potrebno:
- belo meso od jednog pileta
- 50 ml soja-sosa
- 2 kašike belog vina
- 1 kašika ulja od susama
Belo meso iseckajte na kockice a ostale sastojke izmešajte, stavite meso u pripremljenu marinadu i ostavite da odstoji 2 h. U međuvremenu pripremite masu za pohovanje piletine.
Za pohovanje Vam je potrebno :
- 1 šolja brašna (šolja od 2 dl)
- 1 jaje
- 150 ml vode
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica aleve paprike (ljute po želji)
- soli po ukusu
Sve sastojke izmešajte i ostavite da stoji oko 1h. Izvadite piletinu iz marinade pa je prosušite malo, uvaljajte je u masu za pohovanje i pržite u dubljem vrelom ulju oko 15-tak minuta sa svih strana. Meso vadite na papirni ubrus da se ocedi od suvišne masnoće. Pripremite sada sos.
Za sos Vam je potrebno:
- 75 ml vode
- 50 ml kečapa
- 50 ml meda
- 2 kašike šećera
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 2 kašike susamovog ulja
- 3 češnja izgnječenog belog luka
- 2 kašike pečenog susama
Sve sastojke , sem pečenog susama, izmešajte i stavite u tiganj da provri pa krčkajte još oko 5 minuta. Dodajte ispečeno meso u sos, pospite pečenim susamom i služite sa npr. barenim povrćem i testeninom po želji.
P.S Savršen ukus! Probajte i uživajte! 
 

Related Posts:

  • Medaljoni u slanini - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove- 100 gr kačkavalja- 2 čena belog luka- 1 glavica crnog luka- 4 kašike pr… Read More
  • Čips piletina- 4 parčeta pilećih grudi- 400 gr spanaća- 150 gr kačkavalja- 150 gr čipsa (običnog)- 2 jajeta- brašno za pohovanje- muskatni oraščić- so, biber … Read More
  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More

3 коментара: