субота, 9. октобар 2010.

Punjene korpice od mlevenog mesa

8

- 500 gr mlevenog mesa
- 2 parčeta hleba
- 2 jaja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kesica instant pire krompira
- začin C, biber, peršun
Luk sitno iseckajte, a hleb potopite u malo vode i dobro ocedite. Pomešajte meso sa lukom, jajima, oceđenim hlebom, dodajte seckan peršun, začin C i biber po želji pa dobro promešajte da dobijete kompaktnu smesu pogodnu za oblikovanje. Nauljite kalupe za projice , podelite meso na 24 jednaka dela i formirajte korpice u kalupima. Svaku korpicu prelijte sa malo ulja pa stavite da se peku na 180 stepeni oko 20-25 minuta U međuvremenu napravite instant pire kao što piše na kutiji. Izvadite korpice, napunite ih sa pripremljenim pire krompirom pa vratite u rernu još 4-5 minuta da se zapeče pire krompir. Služite toplo uz salatu po želji. :-D
P.S. Korpice možete puniti i sa domaćim pire krompirom :-))) ! Ako nemate kalup za projice onda samo napravite ćuftu pa na sredinu prstom napravite udubljenje i stavljajte u nauljen pleh ! Savršeno ukusno meso a odlično ide uz zelenu salatu ! Prijatno ! :-D 
 

Related Posts:

  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More

8 коментара: