уторак, 23. октобар 2012.

"Ninjago" torte / Voćna ananas-banana torta

6

"Ninjago" torte 

Bingo torta i "Ninjago" za malenog dečaka ! 





Još jedna "Ninjago" tortica koju sam samo ukrašavala , a ispod fondana je jafa torta !




Voćna ananas-banana torta

Ovo je torta koju sam radila za rođendan moje majke koja obožava voćne torte a ova kombinacija je pun pogodak ! Kore mekane, predivne, torta kremasta a ipak dovoljno čvrsta ako želite da se upustite u avanturu zvanu - fondan! Nemam sliku cele torte jer je majka isekla bez mog znanja :-) pa sam uhvatila samo presek ! Inače odozgo sam tortu posula sa mlevenim lešnicima i rendanom belom čokoladom :-)! Recept sledi :-)!

Za koru Vam je potrebno:
- 3 belanca 
- 3 kašike šećera
- 1 žumance
- 2 kašike brašna 
- 2 kašike griza
Belanca i šećer umutite u čvrst sneg pa dodajte žumance i kratko mutite. Brašno i griz pomešajte pa sipajte u belanca i polako kašikom promešajte. Masu stavite u kalup ili pleh obložen papirom za pečenje ( f 26cm) i pecite na 180 stepeni dok ne porumeni i ne odvoji se od ivica kalupa. Na ovaj način napravite još 2 kore, dakle ukupno 3. 

Za fil I Vam je potrebno:
- 2,5 dl vode+5 kašika vode
- 2,5 dl soka od ananasa 
- 2 pudinga od vanile 
- 4 kašike šećera
- 80 ml slatke pavlake
- 50 gr margarina
- 6 kolutova ananasa 
Puding razmutite u 5 kašika vode. Sok, vodu i šećer stavite da prokuva pa u tome zakuvajte puding i ostavite da se ohladi. Margarin izmiksirajte pa sjedinite sa filom.Slatku pavlaku čvrsto umutite i dodajte u fil i polako promešajte.Ananas naseckajte na kockice pa dodajte u fil i promešajte. 


Za fil II Vam je potrebno:
- 6 žumanca
- 1/2 l mleka+ 5 kaika mleka
- 1 puding vanila
- 1 puna kašika gustina
- 10 kašika šećera
- 200 gr margarina
Mleko i šećer stavite da provri pa u to zakuvajte puding, gustin i žumanca koja ste prethodno umutili sa 5 kašika mleka. Margarin penasto umutite pa sjedinite sa dobro ohlađenim filom. Odvojite 3-4 kašike fila da premažete gornju koru. 
Još Vam je potrebno :
- 3 banane naseckane na kolutove
- 2 dl soka od ananasa

Stavite jednu koru na tacnu pa je prelijte sa par kašika soka od ananasa, stavite pola fila I , zatim pola fila II pa poređajte banane naseckane na kolutove (možete ih malo poprskati sokom od limuna da ne tamne mada i ne mora - ja nisam) - stavite drugu koru, poprskajte sokom, stavite drugu polovinu fila I , zatim fil II , pa banane - stavite treću koru, poprskajte sokom i premažite odvojenim filom II. Dekorišite po želji i uživajte! Najbolje je da tortu napravite bar 1 dan pre služenja! Prijatno! :-)








6 коментара:

  1. MAMI SRECAN RODJENDAN I SVE NAJ NAJ NAJ...A torte SAVRSENE kao i UVEK!!!! <3

    ОдговориИзбриши
  2. Jovana, pre dva meseca smo prvi put saznali za Ninjago i onda obišli ceo grad u bezuspešnoj potrazi za Zejnom ili nekim sličnim, pa smo na kraju sa neta morali da poručimo figurice. Vidim da su deca zaražena, a ti si se odlično izveštila u tortama. Tako uredno i pedantno.

    ОдговориИзбриши
  3. Jovana, pravite veoma lepe torte. Savrseno su pedantne!
    Svaka Vam cast!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Ova torta je savršenstvo ukusa! Pravila sam je za slavu, sad u subotu, nikad lakše, a nikad lepše i izdašnije. :-*

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala puno devojke !
    Tanjice draga hvala puno :-* !

    ОдговориИзбриши