субота, 3. март 2012.

Torte

7

"Pecaroška" torta

Gabon i plazma torta za rođendan strastvenom pecarošu! Stranice su obložene čokoladom za modelovanje : 300gr čokolade za kuvanje istopiti pa dodati 90 gr meda i sve dobro promešati, uviti u rastegljivu foliju i ostaviti na sobnoj temperaturi da se stegne. Kad počnete da radite sa ovom čokoladom u početku je tvrda ali omekšaćete je valjanjem u rukama i - obožavaćete je ! Količinu možete prilagoditi svojim potrebama :-)! Ne preporučujem da celu tortu oblažete ovom čokoladom jer zna da pukne već to učinite sa čokoladnim fondanom koji se ,za razliku od običnog fondana, uvek pojede!:-)







Torte za 18-ti rođendan 

Ispod čokoladnog fondana na torti sa autićem nalazi se nugat torta sa višnjama, a drugu tortu sam ukrašavala ! Ispod fondana je reforma sa seckanim orasima.




"Winnie the pooh" tortica

Ovo je tortica koju sam pravila još prošle godine u oktobru ali kako nisam uspela da je slikam iste sam dobila tek pre neki dan :-)! Inače u pitanju je nepečena jafa torta.




7 коментара:

  1. Pecaros je MRAK!!!!Presladak je,strava si ga odradila.I meda ti je prelep!!!A druge dve,vrlo elegantne:))Opet jos jedne SAVRSENE torte!!!:))

    ОдговориИзбриши
  2. Savrsene su, tako lepe i utegnute ;) nema ti premca zaista mila :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Uvijek se divim tvojim tortama, pravi si majstor ovoga posla. A ova "Pecaroška" me se posebno dojmila jer je puna detalja i čini mi se dosta zahtjevna, trebalo je to ovako napraviti. Bravo !

    ОдговориИзбриши