- 180 gr šećera
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 2 banane
- 2 kašike soka od pomorandže
- 1 kesica vanil šećera
Stavite iseckane banane , šećer , vanil šećer i sok od pomorandže u šerpu na umerenu temperaturu da kuvaju oko 5 minuta. Sklonite šerpu sa ringle i dodajte izlomljenu čokoladu pa mešajte dok se ne istopi i ostavite da se malo prohladi. Prohlađen "džem" izmiksirajte u blenderu dok ne dobijete lepu homogenu smesu. Sipajte smesu u teglicu od 400 gr i čuvajte u frižideru do mesec dana. Uživajte !
По састојцима бих рекла да је врло укусно :)
ОдговориИзбришиNe može da ne bude dobro, baš mi se dopadaju sastojci :D!
ОдговориИзбришиStvarno neobična kombinacija i verujem da je fantastičnog ukusa. Svaka čast Jovana, ovo treba isprobati!
ОдговориИзбришиFotka me potpuno hipnotisala :)
ОдговориИзбришиNe volim baš puno džemove ali me ovaj mami. Ova banana se održi mesec dana u čokoladi? Fenomenalno!
ОдговориИзбришиOvo fenomenalno i izgleda i zvuči. Čokolada i banana su match made in heaven!
ОдговориИзбришиHvala devojke ! Zaista je odličan ! :-))
ОдговориИзбришиSve pohvale za ovaj divan recept!
ОдговориИзбришиOdlična kombinacija, bravo!
ОдговориИзбришиobožavam ovu kombinaciju, sigurna sam da bi mi se džem jako dopao
ОдговориИзбришиJako fina kombinacija.
ОдговориИзбришиPrije 2 mjeseca banane su bile jako lijepe i jeftine,danas za kg banana placam $12 :( i to jako ruzne i bas ui nisu nekog okusa...poplava nas je dokrajcila sa povrcem i vocem sve nam je jako skupo..marmeladica je izgledom lijepa,a kada bude prilika,probacemo !!:)
ОдговориИзбришиOvo bih mogla probati!:)
ОдговориИзбришиovo moram da probam :)
ОдговориИзбришиVrlo interesantno i svaka čast! Probam:)
ОдговориИзбришиSjajno!!!Samo sto moramo prvo da napravimo onaj divan hleb da bi ugodjaj bio potpun:)))
ОдговориИзбришиOvo je baš savršen namaz a kombinacija banane i čokolade meni omiljena ! Odlično i isprobavam čim prije !
ОдговориИзбришиzanima me kako se ponaša čokolada kada se džem stavi u frižider,da li se stegne ili je i dalje mazivna?
ОдговориИзбриши